Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Malaysisk «Idol»-vinner sang norsk låt i finalen

Til topps med hjelp fra M2M.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Før helgen gikk finalen i den malaysiske utgaven av «Idol» - «One In A Million» - av stabelen i Malaysia.

17 år gamle Low Sook Yee, med kallenavn Suki, stakk av med seieren i konkurransen, og vant dermed 1 million ringgit (1,7 millioner norske kroner).

Foran tusenvis av publikummere i Putra World Trade Centre i Kuala Lumpur, og betraktelig flere tv-seere, overbeviste den kinesisk-fødte jenta først med en egenprodusert låt. Senere kom hun ut på scenen igjen og framførte M2Ms «Everything».

Med 39 prosent av stemmene dunket lærerstudenten ut de to andre finalistene Muhammad Alif Satar og Ahmad Faizal Tahir, som framførte låter av Queen, Ashlee Simpson og Gavin DeGraw.

- Jeg kommer til å investere prispengene i et album, og forhåpentlig vil jeg kunne tjene noen millioner til. Jeg elsker å være lærer, og håper også å kunne lære bort musikk til barn fra fattige familier, og dermed hjelpe dem til å realisere sine drømmer, sier «Suki» til INS News.

At Idol-vinneren vant med «Everything» er en påminnelse om hvor populære M2M var i Asia i sine glansdager. Debuten «Shades of Purple» solgte 1,5 millioner eksemplarer på verdensbasis, mens «The Big Room» solgte drøyt 200 000 eksemplarer i Asia i løpet av den første måneden den var i salg i 2002.

Samme året ble Marit Larsen og Marion Ravn droppet av Atlantic Records, og jentene gikk hvert til sitt.

HOTTE I ASIA: M2M - Marit Larsen og Marion Ravn - solgte meget godt i Asia i sine glansdager. Og duoen er åpenbart ikke glemt i Malaysia. ARKIVFOTO: TOM MARTINSEN
HOTTE I ASIA: M2M - Marit Larsen og Marion Ravn - solgte meget godt i Asia i sine glansdager. Og duoen er åpenbart ikke glemt i Malaysia. ARKIVFOTO: TOM MARTINSEN Vis mer
NYBAKT MILLIONÆR: Low Sook Yee vant 1,7 millioner etter å ha framført en coverversjon av M2Ms «Everything».