Maler du veggen, møter du veggen

Erna (52) legger ikke listen veldig høyt.

«ÅPENHJERTIG OG PRIVAT»: I sommernummeret av Tara forteller ulike kvinner om at de har møtt veggen. Erna Solberg (bildet) er ikke en av dem. Foto: Adrian Øhrn Johansen
«ÅPENHJERTIG OG PRIVAT»: I sommernummeret av Tara forteller ulike kvinner om at de har møtt veggen. Erna Solberg (bildet) er ikke en av dem. Foto: Adrian Øhrn JohansenVis mer
Meninger

PÅ KORNET: Damebladet Tara er «skreddersydd for kvinner 40+» som har «ofret seg litt eller kanskje altfor mye». Jeg er altså ikke i målgruppen.

Sommernummeret er viet kvinner som forteller om hvordan livet ble «bedre etter krisen» i saken «Fra kollaps til ny styrke». Hanne (49) «levde opp til idealet om å være superkvinne», men møtte veggen og fant «et liv i balanse». Hun deler sine råd. Nina (51) «forlot lederstilling og ble kunstner». Hun forteller om en reise fra veggmøtet til «et liv i sannhet». Trine (41) møtte også veggen. Først etter møtet forsto hun at hun hadde løpt fra seg selv.

Møtet mellom damer og vegger er det dette bladet handler om. Men midt i denne miksen av damer og vegger, kriser og oppturer, coacher og livsstilspatruljer, er det et intervju med en dame som «ikke har møtt noen vegger». Hun bryr seg rett og slett ikke om dem.

Erna (52) forteller: «Vi legger ikke listen veldig høyt. Den veggen der, den blir ikke malt i år heller, og den sofaen der, den får bare holde litt til. Jeg har ikke tid!» Hvis du ikke maler veggen, møter du heller ikke veggen.

Sjefredaktør Torunn Pettersen innrømmer at Erna Solberg ikke får hennes stemme ved høstens valg. Erna bare ler: «En myk, liten latter. Stemmen er også myk og melodiøs, den smyger seg inn i øregangene».

Hvis det skulle herske tvil om hvorfor statsministerkandidaten velger å være «åpenhjertig og privat», i bluse fra Zizzi, piratbukse fra Alexis Mote og smykke fra David Andersen, få uker før valget:

«Hun sitter ikke her på Theatercaféen sammen med meg for å få Taras lesere til å stemme Høyre. Taras lesere er oppegående damer som kan tenke selv, det vet Erna.»

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.