Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Maler Kjakan

Maleren Hans Petter Stubergh (44) går stadig nye veier. Nå har han laget 40 fargesterke portretter av krigshelten Gunnar «Kjakan» Sønsteby (81). - Sønsteby er årtusenets person i Oslo, fastslår Stubergh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På fredsdagen 8. mai åpnes Stuberghs Sønsteby-utstilling i Galleri Galtung i Oslo. De som møter opp for å se tradisjonelle portretter av Norges høyest dekorerte krigshelt, kan få seg noe av et sjokk. Sadomasochisme-forkjemperen og ex-alkoholikeren Stubergh maler Sønsteby sammen med dødningeskaller og dyrehoder.

Kjakan helt rå

- Gunnar er bare helt rå. Han er det mest krystalliserte mennesket jeg har møtt, fastslår Hans Petter Stubergh. Oslo-maleren bobler over av entusiasme i forbindelse med sin nye utstilling.

- Ungdommen tar fredsdemokratiet for gitt. Derfor er det viktig å få en fyr som Sønsteby fram i lyset igjen, uttaler han.

Denne måneden er det tre år siden Stubergh la vekk flaska for siste gang. Siden har han latt det burleske gjennomsyre både kunsten og de mer private delene av livet.

- For meg utgjør sadomasochisme og kunst en helhet i et jævlig vakkert liv, sa han til Dagbladet for to år siden.

HELT RÅ: - Gunnar er bare helt rå, sier den eksentriske maleren Hans Petter Stubergh.