Maleriet ble solgt for flere millioner. Så overrasket kunstneren alle

Skjulte makuleringsmaskin i rammen.

AUKSJON: Den anonyme gatekunstneren Banksy sørget for en oppsiktsvekkende kveld på auksjonshuset Sotheby's, da kunstverket «Girl with Balloon» gikk gjennom en skjult makuleringsmaskin i rammen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en spesiell fredagskveld i auksjonshuset Sotheby's i London. I det øyeblikket auksjonarius slo med hammeren for siste gang, gikk maleriet «Girl with Balloon» gjennom en makuleringsmaskin installert i rammen.

Kunstverket, laget av den anonyme gatekunstneren Banksy, hadde akkurat blitt solgt for 1 042 000 pund, altså rundt 11 000 000 norske kroner, ifølge auksjonshuset, som selv omtaler hendelsen på sin nettside.

- Geni

Et av Banksys mest ikoniske bilder viste ei jente som strakte seg etter en rød, hjerteformet ballong.

Til publikums store overraskelse, forsvant plutselig kunstverket nedover gjennom en skjult makuleringsmaskin og ut gjennom rammen.

Det skal ha vært full forvirring, deretter begeistring, blant publikum da en slags alarm i rammen gikk av og maleriet beveget seg nedover, skriver kunstforumet Hyperallergic.

- Vi ble akkurat lurt av Banksy, sier Alex Branczik, auksjonshusets europeiske direktør for moderne kunst Contemporary Art.

- Han er uten tvil den beste britiske gatekunstneren, og i kveld så vi et lite stykke av hans geni, sier direktøren til The Art Newspaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer