PODKAST: «Folkemakt» er det nye nettbaserte radioshowet til Kristopher Schau og Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha. Foto: STEINAR BUHOLM
PODKAST: «Folkemakt» er det nye nettbaserte radioshowet til Kristopher Schau og Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha. Foto: STEINAR BUHOLMVis mer

- Målet er å komme på lista til Kripos

Kristopher og Espen sine egne redaktører.

Her finner du episodene og mer info om showet.

Når det nye radioshowet «Folkemakt» går på lufta på Dagbladet.no mandag, gjør Kristopher Schau og Espen Thoresen Hværsaagod- Takkskalduha radio sammen for første gang på ti år.

Den gang ble det stor baluba bare Schau kastet opp på direkten.

— Humorbransjen er mer hardbarka i dag: hva må dere gjøre for å være innovative?

— Vi forholder oss ikke til rådende trender, unge mann. Humor er skikkelig 90-talls. Nå satser vi på skikkelig anarkistisk opprørsradio, korrigerer Espen.
Grasrotradio
— Forhåpentligvis vil programmet føre til fysiske endringer i samfunnet. Det råder jo en grasrotånd for tida, når en facebookgruppe kan endre utseende på Norges mest populære pizza, poengterer Kristopher.

Komikollegaen Espen har en konkret agenda.

— Målet er å komme på lista til Kripos. Vi kommer til å kalle inn eksperthjelp for å finne svakheter i det velfungerende samfunnet, sånn at vi kan velte det, vedgår Espen konspiratorisk.

— Så det er hovedmålet med radioshowet? Å velte samfunnet?

— Ja, sier Espen.

— Nei, motsier Kristopher i munnen på ham: — Heller å forandre det. Med mindre folket er fornøyde med sånn det er. Hvis det heller er daft P4-innhold de ønsker, skal de selvfølgelig få det.

Det folket vil ha
I løpet av intervjuet gjentar den høytattoverte rockeren frasen «hvis det er det folket vil ha» et titall ganger. Om folk ikke gidder å høre på showet, blir det naturlig nok tatt av lufta.

— Derfor må det være helt demokratisk.

— Populistisk på sitt reineste?

— Ikke på sitt reineste. Men grumsete populistisk, innvender Espen Thoresen.

Det eneste duoen insisterer på, er å ikke bli avbrutt av musikk annethvert minutt. De eneste musikalske innslagene vil være sjølklimpra eller fra komponister som har vært døde i over 70 år.

Lærte mye elvelangs
Programmet vil by på flust med spalter av radikalpolitisk karakter, i gåsetegn. Verdt å nevne er den antropologiske spalta «Livet langs elva», der gutta tar tempen på livet rundt Oslos hovedpulsåre Akerselva, i form av knallharde, revolverjournalistiske fem-pågata- intervjuer.

Duoen har sjøl lært noen salgstriks elvelangs:

 — Som de reelle doplangerne vi er, gir vi brukerne en smakebit av skitten hele neste uke. Når fredagen kommer, er de avhengige. Så må de punge ut, sier Espen.

Den første uka kan nemlig podkasten lastes ned gratis fra Dagbladet.no, mens det deretter blir en betalingstjeneste.

— Helt i tråd med livet langs elva. Vi har lært litt av å vanke der, konkluderer Kristoffer.