SVARER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen svarer om forkurs for lærere.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SVARER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen svarer om forkurs for lærere. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Målet er en enda bedre skole

Strengere krav gir bedre lærere.

Meninger

Norske elever må lære mer, og flere gode lærere er nøkkelen til en enda bedre skole. Derfor skjerper vi kravene for alle studenter som skal begynne på lærerutdanninger til høsten.

Mye er bra i norsk skole, men vi har også noen store utfordringer. For mange elever går ut av skolen uten å kunne lese, skrive og regne skikkelig.

Skal vi sikre at alle barn får med seg de verktøyene de trenger for å klare seg i livet, trenger vi enda flere gode lærere.

Læreryrket er krevende, og det må reflekteres i kravene vi stiller til de som skal gå inn i yrket.

Det stilles allerede i dag krav om karakteren 3 i norsk og engelsk for å komme inn på lærerstudiet, og fra høsten av skjerper vi kravet for matematikk til 4. De som har 3 vil få tilbud om et gratis forkurs som gir dem mulighet til å heve seg til et nivå tilsvarende karakteren 4.

I et innlegg i Dagbladet skriver Arve Fiskerstrand ved Høgskulen i Volda, at forkurset er et abrakadabrakurs som har lite for seg. Han skriver at hvis du ikke har lært matte på 13 år, hjelper ikke et 80 timers intensivkurs.

Det er helt riktig at 80 timer matte ikke redder deg hvis du ikke har fulgt med i 13 år. Det er heller ikke poenget.

Forkurset skal derimot gi studenter som allerede har karakteren 3 i matematikk det de trenger for å løfte seg til et nivå tilsvarende karakteren 4.

For en motivert student med et ønske om å bidra til å forme elevene i fremtidens skole vil det være fullt mulig.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.