«Målet mitt er totalt verdensherredømme»

TJØME (Dagbladet): Tirsdag drar Bertine Zetlitz til Amerika. Tilbake skal hun ha med seg hvite cowboyboots med gule border. Og en artistkarriere, selvfølgelig.

-Målet om totalt verdensherredømme har jeg hatt siden jeg var sju år. Hvis det er nå det skjer, er jeg klar, sier Bertine tre dager før hun skipes til USA.

Hun skal selges på to kyster i tre uker. Toronto, Boston, New York, Chicago, Los Angeles og San Fransisco - og så en liten opptreden på Vattenfestivalen i Stockholm til slutt.

{ndash}Det er helt fantastisk å si disse navnene høyt om igjen. Men egentlig er jeg ganske redd {ndash} for dette har jeg jo aldri gjort før, sier hun og ser aldeles ikke redd ut. Bare fornøyd over alt som skjer.

Dameselskap

Hun har ikke vært i USA siden hun dekket presidentvalget i 1988 for «Midt i smørøyet». George Bush vant.

Nå reiser hun i eget ærend med pakket promoplan tre uker til ende. Blant annet skal hun ha fire konserter på den omreisende Lillith Fair-festivalen, der kremen av kvinnelige amerikanske artister deltar.

-Jeg er satt opp både i New York og Boston, begge deler er stort for meg fordi både Susanne Vega og gamlebassisten til Madonna, Me'shell NDgOcello, opptrer samme kvelder som meg. De spiller riktignok fra hovedscenen, mens jeg synger på en miniscene et eller annet sted. Men vi spiller i hvert fall samtidig og da kan jeg få se hvordan de som er ordentlig store har det og gjør det, sier Bertine fra lysthuset på Tjøme. I går tok hun første turnéøvingen som en konsert på Gamle Ormelet Pensjonat.

Studioklar

Når hun kommer hjem fra USA-turen går hun rett i studio - foreløpig uten produsent.{ndash}Jeg jakter på en som får en god idé når han hører materialet mitt, sier Bertine om hvem som skal sparre henne på oppfølgeren til «Morbid Latenight Show».

- Sist var jeg så fersk, jeg trengte en sterk produsent. Nå har jeg selv så mange ideer, og går i studio med bra materiale. Og jeg skal være vrien, slik at det blir så bra jeg vet det kan bli, lover hun den eventuelle som melder seg frivillig. Hun synes det er helt greit å ha gått fra up-and-coming til litt etablert. Som hun tidfester til prisdryss engros på Spellemannprisen for et halvt år siden.


- Jeg husker jeg så Unni Wilhelmsen vinne to priser og syntes det var kjempestort. Da det samme skjedde med meg, føltes det ikke helt sånn.