«Maling tørker: Minutt for minutt» er bedre tv enn «Mammon»

Lista over ting på tv som er bedre enn «Mammon» er lang. Veldig, veldig lang. Vi kan begynne med «Teletubbiene».

SURE, DØDE ELLER ONDE: Persongalleriet i «Mammon» inneholdt ikke akkurat en palett av menneskelige følelser og reaksjonsmønstre: Enten var du ond, eller så var du sur, eller så ble du død. Aller helst alle tre på en gang. 
  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SURE, DØDE ELLER ONDE: Persongalleriet i «Mammon» inneholdt ikke akkurat en palett av menneskelige følelser og reaksjonsmønstre: Enten var du ond, eller så var du sur, eller så ble du død. Aller helst alle tre på en gang. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ting på tv som er bedre enn «Mammon»: «Teletubbiene», «Fresh Prince i Bel Air», «Ally McBeal» (til og med de siste sesongene), «Sesam Stasjon» Lotto-trekninga, trav, sort/hvitt teater på nynorsk, damefotball og «Maling tørker: Minutt for minutt». 

Alt Tore Ryen har laget er bedre enn «Mammon», til og med «Holms». Værmeldinga på TV 2 er også bedre, av åpenbare årsaker, og «Nissene på loven» framstår som Emmy-materiale sammenliknet med spenningsserien ingen forsto noe som helst av.

Jeg må bare si én ting med en gang: Dersom du er dansk dobbel/trippel-agent men ikke engang får med deg at mannen din egentlig er gift med en annen dame og har plassert denne dama i SAMME BYGÅRD (!) som deg - ja, da er du kanskje oljefondets dårligste dobbel/trippel-agent noensinne!

«Paradise Hotel» er faktisk milesvis bedre enn «Mammon», «Reisesjekken», «Full House», «Clueless» og sjekkeprogrammet «Dagens mann» like så.

Denne lista kan bli veldig lang, innser jeg nå.

Får bare håpe det ikke det kommer noen islamister/høyreekstreme/vikinger/kinesere/danske dobbeltagenter/svikefulle statsministre/illsinte finansministre for å skyte meg i øyet før jeg blir ferdig. 

«Hotel Cæsar» har karakterer med mer dybde, «Drømmehagen» er mer forståelig og jordnært.

Dersom vi for en gangs skyld sier at «Hjelp, vi pusser opp» tilhører fjernsynets elitedivisjon, slurer «Mammon» på nedrykk fra Adeccoligaen. «Sister sister» er bedre, «Steg for steg», «Gilmore girls», «Alle elsker Raymond» og alt med Mr. Bean også.

«Vampyrjegeren Buffy» har mer troverdighet, Julia Louis-Dreyfus? politikksatire «Veep» skildrer maktspillet blant folkevalgte mer troverdig og fattet.

Alt Tande P bedrev i sine glansdager, og forsåvidt etter glansdagene også, slår «Mammon» lett, det samme gjelder «Stjerner i sikte» med Jahn Teigen. «Mitt Dansecrew», som TV 2 stoppa etter én sesong - «Baren», «Kråkeslottet» og «Ca. Lykkelig» også. Bedre er også «Fox Grønland», «Deadline Torp» og «Kunst nå» - NRKs (overraskende nok) kortlevde flørt med kulturdetektiver i billedkunstens rike.

Andre serier som danker ut «Mammon» er: «Kykkelikokos», «Dallas», «Virre Virre Vapp», TVNorges «Tre på toppen», «Matlock», «Derrick», «Dharma og Greg», «Ricky Lake», «Webster», «The Nanny», trav på tv, «Baywatch Hawaii» og alt Helge Hammelow-Berg og Hallvard Flatland noensinne har bedrevet. Til og med «Herskapelig» med Toppen Bech er bedre enn «Mammon».

Når en minnes forventningene vi hadde, er det kanskje bare «Mammon» 1 som er dårligere enn «Mammon» 2.

Produsentene fortalte NRK radio at de har veeeeldig lyst til å lage «Mammon 3». Vi får håpe alle gode ting blir tre, eller kanskje vi heller skal lage ei ny runde med «Reisesjekken». 

(Og forresten: Hva gjorde hun dama med det røde håret og det gigantiske nakenbildet av SEG SELV i «Mammon»?! Og hvem i sitt rette element plasserer elskerinna si i SAMME BYGÅRD som kona?! Og hvem var liket i huset til sønnen (var han sønnen?) til statsministeren?! Og hvorfor plaffa politiet fyren rett ned?! Og hvorfor var det den stedfortredende supersinna-statsministeren som fikk bestemme hvem politiet plaffer ned?! Og viktigst av alt, hvorfor var Ingar Helge Gimle så sur - HELE tida?!)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer