Malmøavisa Sydsvenskan har lest den nye Jo Nesbø-boka

Her den den første anmeldelsen av «Politi».

MOT TOPPEN - IGJEN: Den første anmeldelsen av Jo Nesbøs bok, som kommer torsdag, får god kritikk i avisa Sydsvenskan. Foto: Anders Grønneberg
MOT TOPPEN - IGJEN: Den første anmeldelsen av Jo Nesbøs bok, som kommer torsdag, får god kritikk i avisa Sydsvenskan. Foto: Anders GrønnebergVis mer


«En mester i sjangeren».

Mesterlig - igjen Slik konkluderer den svenske avisa Jo Nesbøs bok, «Politi», som ikke er ute i salg før natt til torsdag.

«Nesbø klipper fingernemt mellom scener og handling og er mesterlig i alle sjangerens fiffigheter.»

Det skriver bokanmelder Bo Lundin i den svenske avisa Sydsvenskan. Han har noen innvendinger, men gir Nesbø god kritikk.

Dreper politimenn Vi som trodde at Harry Hole avgikk ved døden på de siste sidene i «Gjenferd», tok feil. En skuddsikker vest, flaks og Jo Nesbø som herre over liv og død, gjør at den vindskive politimannen er tilbake i livet - som foreleser på Politihøyskolen.

En seriemorder tar livet av politimenn i Oslo.

Det skjer på samme dato og samme plass som de tidligere har etterforsket ugjerninger. Og dette blir en sak for Harry Hole.

Hindrer ettertanke «Hole er dessverre nesten blitt forvandlet til en supermann, men har fortsatt nok menneskelige trekk og indre demoner til å være troverdig.»

«Bipersonene er mange og fargerike», fortsetter bokanmelder Bo Lundin.

Han mener at bokas tempo og Nesbøs selvsikkerhet hindrer leserens ettertanke. Han legger til at boka er en direkte fortsettelse av den forrige Harry Hole-boka, «Gjenferd», fra 2011.