Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Malte nakenbilde på hotellvegg

- Vi hadde ikke lerret, så da ble det sånn.

KUNST: Dette er kunst, ikke hærverk, mener Tiger Garté og Inga Dalsegg.  Foto: PRIVAT
KUNST: Dette er kunst, ikke hærverk, mener Tiger Garté og Inga Dalsegg. Foto: PRIVAT Vis mer

(Dagbladet.no): - De burde kalle det Tigerrommet, sier aktkunstner Inga Dalsegg. Hun snakker om rom 239 ved Quality Hotell Alexandra i Molde, som i helga fikk et ekstra maleri på veggen. Et aktmaleri av Dalseggs kamerat og forfatter Tiger Garté.

- Dette var impulsivt og veldig gøy, sier Dalsegg til Dagbladet.

- Vi er gode venner og Tiger har lenge sagt at han ønsket seg et aktmaleri til leiligheten. Da vi møttes litt tilfeldig i helga, fant vi ut at vi skulle gjøre det. Men det var jo litt mangel på lerret da, så han foreslo hotellveggen. Og jeg var vel ikke akkurat vanskelig å overtale, så da ble det sånn, sier Dalsegg.

Natt til søndag ble derfor krimforfatter Garté foreviget på fire timer.

- Det er jo langt kortere tid enn jeg ville brukt på et ordentlig maleri, men både jeg og ham mener at dette er kunst, ikke hærverk. Nå er det ikke jeg som leide rommet, så jeg vet ikke hva som skjer nå, men jeg håper han ikke får trøbbel, sier Dalsegg.

- Vi pyntet jo bare opp rommet.

Rbnett skriver at hotellet ikke er like overbevist om at de to har gjort dem en tjeneste. Da Garté våknet i dag tidlig, hadde han fått en melding på mobilsvareren fra hotelldirektør Børre Tangen.

- Han hørtes litt sint ut og det kan jeg absolutt ikke forstå. Dette er en gave til hotellet. Jeg tipper det er verdt 30-40 000 kroner, sier Tiger Garté til Rbnett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media