Malte over kunst til tre millioner

Men grafitti-kunstneren Banksy selger som aldri før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Britiske sporveisansatte malte forrige uke svart maling over et veggmaleri utført av den britiske gerilja- og grafittikunstneren Banksy, skriver Reuters.

Bildet, som forestilte Pulp Fictions Samuel J. Jackson og John Travolta med bananer istedet for pistoler i hendene, ble spraymalt på en trafo-stasjon for fem år siden.

Grafittien er et av Banksys mest kjente bilder og kunstkjennere har anslått at det var verdt rundt tre millioner kroner.

Først var det usikkerhet rundt akkurat hvem som hadde malt over bildet, men mandag gikk sporveiene i London ut med en pressemelding.

- Vi er klar over at det er flere som anser Banksys arbeid som legitim kunst, men vårt grafittifjernelag er ansatt som profesjonelle veggvaskere, ikke kunstkritikere, opplyste sporveiene.

Banksy har provosert britene med sin geriljakunst i flere år. I fjor lagde han oppstuss da han remikset 500 eksemplarer av Paris Hilton-albumet «Paris» og plasserte dem tilbake i butikkhyllene. Platene endte med å gå for tusenvis av kroner på eBay. Et par uker slo han til igjen og plasserte en dukke av en Guantanamo-fange i Disneyland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer