DEBATT

«Mamma, jeg er et barn, ikke en krysseliste!»

Små barn på seks og sju år må bære ansvaret både for seg selv og sine egne foreldre i Osloskolen, det skal de gjøre med et skjema.

FORELDRENES ANSVAR:  Alt dette er foreldrenes ansvar, ikke barnas! Flertallet av dem kan ikke en gang klokka, skriver en provosert mor i Oslo-skolen. Foto: Privat
FORELDRENES ANSVAR: Alt dette er foreldrenes ansvar, ikke barnas! Flertallet av dem kan ikke en gang klokka, skriver en provosert mor i Oslo-skolen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er mamma til en seksåring. Jeg gleder meg over at min datter har begynt i 2. klasse og at hun sier at hun trives. Jeg gleder meg til å møte hennes nye lærer! Noe jeg ikke gleder meg over er elevsamtaleskjemaet hun nettopp fikk med seg hjem, nærmere bestemt punkt 2: «Orden og oppførsel».

Det skriker i hver nerve når jeg ser at små barn pålegges ansvar som ikke er deres.

«Jeg har med meg alt jeg trenger til skoledagen.» «Jeg leser med en voksen minst 4 dager i uken.» «Jeg kommer presis til undervisningen.»  

De av seks- og sjuåringene som aller mest hadde trengt noe annet, skal ifølge Osloskolen gi seg selv et surt fjes.

Alt dette er foreldrenes ansvar, ikke barnas! Flertallet av dem kan ikke en gang klokka.

Dersom jeg ikke leser med min seksåring fire dager i uka, skal hun da bli pådyttet skamfølelse? Når foreldre ikke klarer å levere barna sine i tide, skal barna stilles til ansvar? Skal de måtte svare med et trist fjes?  

Disse smilefjesene er ødeleggende generelt sett. Om jeg skulle måtte forholde meg til dem i min egen jobb, hadde jeg følt meg som et produkt. Jeg boikotter dette opplegget! Jeg har skrevet epost til rektor og rektor ønsker å komme meg i møte. Dette er ikke bestemt av henne, eller av læreren for skjemaet brukes på flere skoler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.