«Mamma, jeg skal bli modell»

Anne Hauge (17) lar seg ikke skremme av det internajsonale modellsirkuset. I går vant hun Norges største modellkonkurranse- og ringte straks hjem for å fortelle den gode nyheten.

- Jeg er for ung, sier Julia (14)

Tique-redaktør Tone Skårdal Tobiassen advarer imidlertid Sola-jenta mot modellbransjens fallgruver.
- Norske tenåringsjenter er mer naive enn jevnaldrende fra andre deler av verden. De har det så godt og trygt her hjemme at man glemmer å være forsiktig. Derfor får de et ekstra stort sjokk når de kommer inn i det internasjonale modell-livet og møter ulvene, påpeker Skårdal Tobiasson.

Hun får støtte fra Marie O'Neill i Elite Model Look som sier at norske jenters naivitet gjør at man må være ekstra på vakt når man sender talenter utenlands.

Overleve i utlandet

- Jeg lar meg ikke skremme, sier talentvinner Anne Hauge.
- Det er sprøtt med 12- 13-åringer som kastes inn i modell-livet, men jeg tror jeg er voksen nok til å prøve meg internasjonalt, sier 17-åringen.

Det første hun gjorde etter at seieren var i boks, var å ringe hjem til mor og far for å fortelle nyheten. Hennes første oppdrag venter allerede i dag, men det krasjer med første skoledag.
I september må hun avbryte skolegangen for å delta i en 12 dagers modellkonkurranse i Frankrike med 80 deltakere fra hele verden. De 15 beste i Nice får kontrakt; vinnerkontrakten er verdt 1,1 millioner kroner.

Det var reisingen knyttet til modellyrket som lokket den vakre ungjenta til å prøve seg i konkurransen. Tique-redaktør Skårdal Tobiasson mener reisingen er den biten som hyppigst tar knekken på modellbransjens håpefulle.

- 90 prosent av modell-yrket handler om å overleve i utlandet. Det finnes eksempler på norske modell-håp som aldri burde vært sør for Svinesund. Takler man ikke å komme seg fram i ukjent farvann, er man solgt. Mange bukker under fordi de tror det er nok å smile pent inn i et kamera, sier hun.

Salgbart utseende

Og nettopp Sola-jentas solide reiseerfaring var et godt argument da juryen skulle velge mellom fem finalister av totalt 1000 påmeldte i konkurransen. Foruten at hun betegnes som moden og motivert for oppgaven.

- Anne er nydelig. Hun har perfekte proporsjoner, nydelig hud og et utseende som jeg tror er ganske så kommersielt, kommenterer modellpappa Pål Vasbotten.

VOKSEN NOK: Anne Hauge (17) fra Sola vant Elite Model Look, og sendes dermed til Nice i Frankrike i september.