«Mamma, jeg skal bli modell»

Anne Hauge (17) lar seg ikke skremme av det internajsonale modellsirkuset. I går vant hun Norges største modellkonkurranse- og ringte straks hjem for å fortelle den gode nyheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er for ung, sier Julia (14)

Tique-redaktør Tone Skårdal Tobiassen advarer imidlertid Sola-jenta mot modellbransjens fallgruver. - Norske tenåringsjenter er mer naive enn jevnaldrende fra andre deler av verden. De har det så godt og trygt her hjemme at man glemmer å være forsiktig. Derfor får de et ekstra stort sjokk når de kommer inn i det internasjonale modell-livet og møter ulvene, påpeker Skårdal Tobiasson.

Hun får støtte fra Marie O'Neill i Elite Model Look som sier at norske jenters naivitet gjør at man må være ekstra på vakt når man sender talenter utenlands.

Overleve i utlandet

- Jeg lar meg ikke skremme, sier talentvinner Anne Hauge. - Det er sprøtt med 12- 13-åringer som kastes inn i modell-livet, men jeg tror jeg er voksen nok til å prøve meg internasjonalt, sier 17-åringen.

Det første hun gjorde etter at seieren var i boks, var å ringe hjem til mor og far for å fortelle nyheten. Hennes første oppdrag venter allerede i dag, men det krasjer med første skoledag. I september må hun avbryte skolegangen for å delta i en 12 dagers modellkonkurranse i Frankrike med 80 deltakere fra hele verden. De 15 beste i Nice får kontrakt; vinnerkontrakten er verdt 1,1 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer