«Mamma Mia!»-feberen herjer

Pangstart for ABBA-film.

(Dagbladet.no): - Åpningshelga er blitt viktigere og viktigere for den type film som «Mamma Mia!» er, sier Geir Bergkastet, kinosjef ved Oslo Kino AS til Dagbladet.

ABBA-filmen «Mamma Mia!», som er basert på musikalen med samme navn, hadde premiere 10. juli.


Siden da har 86 922 personer tatt turen for å få med seg filmen på norske kinoer.
 

Nesten 70 0000 av disse så filmen i helga viser tall fra Filmweb. Og en god åpningshelg betyr at filmen kommer til å gjøre det bra totalt sett også.

Skaper interesse

-Det er slik det fungerer. Gjør filmen det godt i åpningshelga så ser vi det at den gjør det bra totalt sett, sier Bergkastet som trekker fram «Sex and the City», «Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike» som to filmer som bekrefter denne tendensen.

-Markedsføringen rundt disse filmene har jo vært svært stor, og da øker interessen for å se filmen. Samtidig som at folk snakker om filmer de har sett på kino, og på den måten skaper en interesse i vennekretsen for å se filmen, sier Bergkastet.

Ferskvare

 ABBA-medlemmene Agnetha Fältskog og Annifrid Lyngstad møtte hovedrolleinnehaver Meryl Streep under «Mamma Mia!»-premieren i Stockholm. I Norge har nesten 70 000 mennesker valgt å se filmen basert på musicalen ved samma navn. Foto: STELLA PICTURES
ABBA-medlemmene Agnetha Fältskog og Annifrid Lyngstad møtte hovedrolleinnehaver Meryl Streep under «Mamma Mia!»-premieren i Stockholm. I Norge har nesten 70 000 mennesker valgt å se filmen basert på musicalen ved samma navn. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Kinosjefen mener gode åpningshelger er spesielt viktige for filmer som «Mamma Mia!». De såkalte smale filmene kan få en oppblomstring på et seinere tidspunkt, tror Bergkastet.

-Men de mer kommersielle filmene er i større grad blitt ferskvare. De skal favne bredt, og da er det viktig at dette skinner igjennom også i åpningshelga, sier han.

-Det får jo konsekvenser for hvor stort man går ut, med antall kopier av filmen og liknende.

Han sier at dette også ville gjøre seg gjeldende for flere store filmsatsinger utover høsten, men nevner den nye Batman-filmen «The Dark Knight» som en av filmene der åpningshelga kommer til å være viktig.

.

«Mamma Mia!»-feberen herjer
DANSER: Meryl Streep og ABBA-medlemmene Agnetha Fältskog og Annifrid Lyngstad på premieren i Stockholm tidligere i år.
POPPIS: Meryl Streep ankommer den britiske premieren på «Mamma Mia!», som ble avholdt på Odeon Leicester Square i London i slutten av juni.
FRA BOND TIL ABBA: To av hovedrolleinnehaverne, Pierce Brosnan og Meryl Streep, poserer under en promotering i Berlin.