Mamma Mia, for et styr

Boka om Mia er vellykket merkevarebygging for Mia Gundersen. Og ja, den er underholdende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Selvbiografien med den noe pretensiøse tittelen «Jeg er Mia» ble lansert i går, og nettavisene kunne kose seg med Mias natt med Kjell Inge Røkke.

Bokas hjerteskjærende nyhet har allerede stått ei uke i stativene, på forsiden av Se og Hør: Mias mor døde av en overdose heroin hjemme i omsorgsboligen sin, 70 år gammel.

Jeg lurer på om Se og Hør er blitt Aschehougs nye lanseringskanal. Eller var det Mia og bestevennen Se og Hør som hadde regien, igjen?

Boka, som er skrevet av Mia Gundersen og medforfatter Hege Storhaug, innledes med historien om mora som går til grunne av pillemisbruk. En sprudlende, omsorgsfull mamma forvandles til en hensynsløs egoist. Kvinnen som omtales som Stavangers svar på Sophia Loren, ender som et vrak. Faren, Mia og søsknene mister henne gjennom 30 år. Men mora tviholder på livsløgnen: hun er ingen simpel pillemisbruker.

Anslag til debatt

Historien rører meg. Men jeg har allerede lest den over seks sider. Moras fall forblir et mysterium. Mia beskylder moras leger for nærmest å kaste sterke, reseptbelagte medikamenter etter pasienten. Ingen lytter til familiens advarsler. Bildet som tegnes av moras legale pillepushere i Stavanger er stygt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer