Mamma Nina: - Slik er Carl Espen helt privat

Heier fra publikumsplass i kveld.

KØBENHAVN (Dagbladet): Det har vært lange køer inn til B&W Hallerne i kveld, og ventetida fram til denne dagen har vært enda lengre for publikummerne.

Blant de 10 000 tilskuerne det er plass til foran Eurovision-scenen, sitter Nina Thorbjørnsen, mor til Carl Espen (31).

Dagbladet møtte mamma Nina på vei inn til finalen, og hun forteller at hun er svært stolt over sønnen sin - uansett hva kveldens utfall måtte bli.

- Det er en stor kveld og en stor opplevelse for oss alle. Samtidig kjenner vi at nå har vi kommet her, er vi nesten i mål. Vi føler på mange måter at han har vunnet allerede. I dag er vi litt mer avslappet enn tidligere. 

- Jeg er så stolt uansett, allerede, og har vært det i mange måneder. Det kan ikke blir bedre. 

Med seg inn i arenaen har hun Carl Espens søsken, tanter, onkler, kusiner, fettere, masse venner og bekjente. 

- Vi er en stor gjeng, og vi kommer til å heie og skrike, sier Nina.

• Se Nina Thorbjørnsen avsløre hvordan Carl Espen er som privat, og hva hennes siste hilsen til sønnen er i videoen øverst. 

Det er en spent Carl Espen som sender sin hilsen fra garderoben via NRK:

- Foreløpig er nervene helt under kontroll, og jeg kjenner mest av alt at jeg gleder meg utrolig mye til denne kvelden. Hvis nervene skulle komme, så kjenner jeg at det arbeidet jeg har gjort, gjør meg i stand til å takle dem. Så formen er fin, og humøret er på topp! 

Carl Espen går på scenen som nummer fem i kveld. Totalt skal 26 land kjempe om seieren.

Mens svenske Eurovision-eksperter ikke har troen på Norge i kveld, er Sverige, Østerrike og Nederland blant favorittene til å vinne hele sirkuset.

Hvem som vinner, blir først klart etter midnatt. Sendinga starter klokka 21, og Dagbladet følger finalen utover kvelden med løpende oppdateringer i vårt livestudio