Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Mammabloggeren som ville vise at hun kunne være mamma

Anna Rasmussen er blitt rik på å blogge om livet som mammaen til Michelle.

BRYTER MED BLOGGIGANT: Anna Rasmussen bryter med bloggiganten United Influencers etter drøye to måneder. Norges største blogger hevder hun ble lovet ting som aldri skjedde. Foto: Tommy Ellingsen
BRYTER MED BLOGGIGANT: Anna Rasmussen bryter med bloggiganten United Influencers etter drøye to måneder. Norges største blogger hevder hun ble lovet ting som aldri skjedde. Foto: Tommy Ellingsen Vis mer

I helga avslørte hun at hun er gravid med nummer tre og i går brøt hun med blogg-gigant.

Hun leses av titusener hver eneste dag. 19 år gamle Anna Rasmussen står bak suksessbloggen «Mamma til Michelle» og har lenge vært landets største blogger. Bloggen startet hun for å motbevise alle som mente at hun som var så ung, ikke var skikket til å være mamma som 14-åring.

Før nyttår bestemte hun seg for å legge ned bloggen som har gjort henne til millionær. [sitat=1,right,six]

Tobarnsmora ville skrive mer om sitt liv som Anna, ikke bare om livet som mamma.

- En av grunnene til at jeg la ned «Mamma til Michelle» var at jeg ville legge fokuset over på meg. Jeg er ikke bare mammaen til Michelle (4), jeg er Anna også. Jeg følte jeg hadde vokst fra den bloggen, sier hun til Dagbladet.

Bryter med blogg-gigant Men nå gjør bloggeren helomvending.

I helga publiserte bloggeren et innlegg der hun forteller at hun er gravid igjen. Hennes tredje barn er det første sammen med hennes nye kjæreste Jan Lossius (23). Offentliggjøringen ble gjort på hennes gamle blogg.[bilde=1,left,twelve]

Med det slapp hun også nyheten, om at hun etter bare to måneders samarbeid bryter med blogg-giganten United Influencers.

- Jeg ble lovet ting som aldri skjedde på den nye plattformen, og mistet derfor motivasjonen til å blogge.

Økte inntekter Tobarnsmora besøkes daglig av over 50.000 lesere, ifølge blogglisten.no, og hun kniver i toppen av blogglista med Sophie Elise Isachsen (20) og Caroline Berg Eriksen (28) i antall daglige lesere.

- Hvor mye tjener du på bloggen?

- Jeg tjener nok. Det er jo det som er en god grunn til å fortsette, selv om jeg er sliten av og til, sier hun.

[faktaboks=1,left,four]Skattelistene for 2014 viste en skattbar inntekt på over 800.000 og en formue på 253.000.

I fjor høst sa hun til Dagbladet at etterspørslene og inntektene har økt atskillig bare det siste året.

- Jeg har allerede tjent mer enn dobbelt av i fjor, sa hun da.

Lesertallene føk i været etter at hun la ut sitt siste innlegg i helga. Rundt 300.000 har vært innom den opprinnelige mammabloggen hennes det siste døgnet.

- Knallhard jobbing - Jeg jobber 6-10 timer sju dager i uka. Det er dager som er kjekkere enn andre, men likevel trives jeg veldig godt med det. Jeg ville aldri i livet hatt en annen jobb hvor jeg hadde vært borte fra barna mine, sier hun.

I november brøt tobarnsmora sammen og fortalte til Dagbladet at presset fra bloggen ble for stort samtidig som det skjedde mye i privatlivet hennes. Hun fortalte også at jakten på klikk gikk til hodet på henne og at det tok enormt mye tid og krefter.

- Jeg postet på det meste fire innlegg hver dag og jeg planla ned til minste detalj lang tid i forveien. Jeg fikk en vekker og fikk beskjed om å stoppe før jeg mister alt jeg har.

Nå har Rasmussen trappet ned bloggingen til et til tre innlegg om dagen.

- Livet er rett og slett veldig bra nå. Jeg stortrives som mamma, og etter at William (1) kom til verden har det bare gått oppover, forteller hun.[faktaboks=2,right,six]

- Vant til det Rasmussen ble mamma første gang som 14-åring og i fjor fødte hun sønnen William (1).

- Alle visste, og snakket om «hun 14-åringen» som var gravid. Jeg ble også rådet til å ta abort, men jeg vurderte det aldri med Michelle.

- Hva tenker om å dele så mye fra dine barns liv?

- Ingen av fireåringene vi ser i filmer har valgt å bli eksponert heller. Mine barn er blitt vant til det. Michelle er vokst opp med det. Hun elsker kamera og er glad i å bli tatt bilder av.

- Er du redd for at Michelle kan bli sint på dine valg når hun blir stor nok til å forstå hvor mye du har eksponert henne?

- Jeg kan aldri tenke meg at hun vil bli irritert på meg for det, men det er klart det krever at vi følger henne tett opp.

Rasmussen har et mål for 2016: Å bruke mer tid til familien.

I disse dager flytter hun snart inn i nytt hus sammen med kjæresten Jan Lossius (23).

- Da blir livet komplett og vi kan starte et skikkelig familieliv.

MED KJÆRESTEN: Anna Rasmussen med kjæresten Jan Lossius. Paret venter sitt første barn sammen. Anna har to fra før. Foto: Jacques Hvistendahl
MED KJÆRESTEN: Anna Rasmussen med kjæresten Jan Lossius. Paret venter sitt første barn sammen. Anna har to fra før. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media