Mammarolle for Elizabeth

Stjernesopranen Elizabeth Norberg-Schulz (39) har utvidet repertoaret med sitt livs viktigste rolle: som mamma til lille Sebastian Alexander.

- Deilig! Det er flott å endelig være mamma - jeg hadde jo tenkt på det i tre år, sier Elizabeth til Dagbladet.

Den norsk-italienske operasangeren bor med sin italienske ektemann i Roma. Der kom sønnen til verden med keisersnitt den 28. mars.

- Han har en kraftig, mørk og pen stemme, så han blir nok en liten barytonsanger, ler Elizabeth.

Hun jobbet for fullt helt til hun var i sjuende måned.

- Da hadde jeg blitt for stor, og måtte si stopp. Men Sebastian Alexander var veldig rolig under svangerskapet, og trivdes tydelig når jeg sang på scenen. Nå etter fødselen roer han seg også fort når jeg synger små sanger for ham, forteller hun.

Tilbake på scenen

Mammapermisjonen varer ikke lenge for stjernesopranen. I likhet med sine syngende operakolleger Randi Stene og Solveig Kringlebotn, legger Elizabeth ut på veien med baby og barnepike på slep.

- Kalenderen er full til langt ut i år 2001, og jeg står på scenen allerede om en måned. Skal synge Zerline i Mozarts «Don Giovanni» i Bologna. Med barnepike går det nok bra. Nå ammer jeg sju ganger i døgnet, men kanskje jeg trapper ned før premieren. Og jeg har ennå noen kilo som skal av på magen, ler hun.

Neste oppdrag i Norge blir med Oslo Filharmoniske Orkester i Konserthuset i februar neste år.