Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- «Mammon 2» er en parodisk nyttårskalkun

Anmeldelse: «Mammon», sesong to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): : Hvis du vil se en serie i 8 episoder der alle sammen er forbannet på alt og alle, og like kjepphøye hele tiden, ja da er «Mammon II» midt i blinken for deg.

Og, vil du bruke tid på en serie som benytter seg av absolutt alle klisjeer som noensinne er påtenkt eller misbrukt tidligere i amerikanske, og i diverse nordisk krimserier - og filmer, ja, da er denne gravalvorlige krimserien - som glir over i den reneste parodi - midt i blinken for deg. Puh.

Og, hvis du blir hektet på en evig strøm overdoser av politiske -og private intriger, terror,drap, utroskap, slåssing, bakvaskelser, maktkamper, den fjerde statsmakt mot den første og en håndbok i karikerte miljøskildringer fra såvel store avishus og regjeringskvartalet, ja da er denne serien midt i blinken for deg.

Og, hvis du kjøper replikker og dialoger uten antydninger til undertekst hos noen av de involverte, ja da er denne serien midt i blinken for deg. Puh II.

Fiksjon er herlig med et snev av Pentagon, men her, ufrivillig komisk . «Mammon II» gaper, raper og skriker og skråler så høyt at vi kan se helt inn til ryggmargen, nei helt opp i en tom hjerne, men liker du det, ja da er denne serien midt i blinken for deg. Og, er du av typen som foretrekker action i alle ledd, kriker og kroker og fritid, på arbeid som på fest, ja da er serien midt i blinken for deg.

Denne serien kjører i minst 197 km i timen hele veien mot stupet - uten sikkerhetsbelter, men med blålys, skuddsikre vester, nerver, action og med finlandshetter og solbriller (den skumleste «Spøkelseskladden» på denne siden av Disney) - og har du legning for dette, ja da er denne serien midt i blinken for deg.

Og, vil du bivåne en sikkerhetsansvarlig som ligner Jonas Gahr Støre, ja så er denne serien midt i blinken. Og, hvis du vil se en tro kopi av Bare Egil i rollen som den eksepsjonelt idiotiske VG-stjerna, Torgrim Hammern (Pål Kristian Eggen), ja så er dette serien for deg og dine nærmeste.

Har du glemt å å kjøpe kalkun til nyttårsaften, fortvil ikke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!