- «Mammon» er så lite troverdig at de burde ha laget den som musikal

Journalister krangler om ny NRK-serie.

LITE TROVERDIG? Mange pressefolk mener det nye NRK-dramaet «Mammon» bærer preg av å være en liten troverdig gjengivelse av livet i en nyhetsredaksjon. Her er Jon Øigarden i rollen som Aftenavisen-journalisten Peter. FOTO: NRK
LITE TROVERDIG? Mange pressefolk mener det nye NRK-dramaet «Mammon» bærer preg av å være en liten troverdig gjengivelse av livet i en nyhetsredaksjon. Her er Jon Øigarden i rollen som Aftenavisen-journalisten Peter. FOTO: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Å lage troverdige beskrivelser fra pressemiljøer kan være vanskelig, noe utallige film- og tv-serier har vist ved gjentatte anledninger. Som regel blir journalister enten presentert som sensasjonshungrige skurker uten ryggrad, eller som kompromissløse helter som ofrer alt i jakten på sannheten.

Den nye NRK-krimserien «Mammon» hadde som mål å presentere et mer nyansert bilde av livet i en nyhetsredaksjon. Men lykkes den?

Det krangles det heftig om i etterkant av premieren i går kveld. Og som vanlig er det journalistene selv som er mest høylytte i diskusjonen.

- Vi har aldri sagt at «Mammon» er perfekt. Men vi har forsøkt å lage en underholdende historie om at god journalistikk er viktig og hvordan journalistisk makt brukes og misbrukes, sier manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen til Filter.

Full av feil Mangeårig filmkritiker (blant annet for Filter) Brita Møystad er blant dem som var kjapt ute med sin dom over serien på sosiale medier. På sin Facebook-side skriver hun:

- Halvveis i første episode av «Mammon» og jeg er imponert: ikke én klisje har fått ligget urørt!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer