TSJEKKISK TAPNING: Nå har HBO Europe signalisert at de vil lage en tsjekkisk versjon av «Mammon». Regissøren Vladimír Michálek
 er tilknyttet prosjektet. Foto: NRK
TSJEKKISK TAPNING: Nå har HBO Europe signalisert at de vil lage en tsjekkisk versjon av «Mammon». Regissøren Vladimír Michálek er tilknyttet prosjektet. Foto: NRKVis mer

«Mammon» nyinnspilles som HBO Europe-serie

Har blitt tildelt tsjekkisk regissør, ifølge Variety.

(Dagbladet): Ifølge det amerikanske bransjebladet Variety skal HBO Europe lage en tsjekkisk nyinnspilling av den norske tv-thrilleren «Mammon».

Allerede før serien ble sendt på NRK i fjor, var rettighetene solgt til blant annet USA. Senere har rettighetene til «Mammon»-konseptet også blitt solgt til andre land, blant annet Tyskland og Storbritannia.

«Mammon»-skaper Gjermund Stenberg Eriksen bekrefter overfor Dagbladet at prosessene nå har kommet lenger i Tsjekkia enn i de andre overnevnte landene. 

- HBO Europe er veldig moro. Kjempestas, rett og slett. Vi har også tidligere solgt opsjoner på nyinnspillinger, men det er nå tatt videre enda ett hakk, sier Stenberg Eriksen.

Det er han og broren Vegard Stenberg Eriksen som står bak serien, som startet innspillingene til sesong to i november i fjor. Variety skriver at HBO Europe også har tilegnet seg rettighetene på det polske markedet.

- Vi er selvfølgelig veldig stolte, sier Gjermund Stenberg Eriksen.

HBO Europe er tilgjengelig i elleve land i Europa. 

Det som nå er planlagt for «Mammon», er det som blant annet er gjort med det israelske konseptet «Homeland» i USA. Grunnideen og grunntanken for serien består, men at de for eksempel lager nytt manus med tilpasninger til sitt eget marked.

Det er Vladimir Michalek som ifølge Variety skal regissere den tsjekkiske versjonen.

FORNØYDE BRØDRE: Brødrene Gjermund Eriksen (t.v.) og Vegard Stenberg Eriksen står bak «Mammon». Foto: NRK
FORNØYDE BRØDRE: Brødrene Gjermund Eriksen (t.v.) og Vegard Stenberg Eriksen står bak «Mammon». Foto: NRK Vis mer