Mammon-skaperen: - Slik vil jeg at Mammon 3 skal bli

Manusforfatteren vil at den skal handle om valgkamp med en kvinnelig statsminister.

SESONG 3:  Eriksen-brødrene har planen klar for sesong 3 av «Mammon», men det er opp til NRK å avgjøre om det blir enda en sesong av serien. Foto: NRK
SESONG 3: Eriksen-brødrene har planen klar for sesong 3 av «Mammon», men det er opp til NRK å avgjøre om det blir enda en sesong av serien. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag ble siste episode av «Mammon» sendt på NRK. Etter åtte episoder var det mange som forventet at løse tråder skulle nøstes opp.

Reaksjonene lot ikke vente på seg og på sosiale medier ble det både uttrykt frustrasjon og begeistring.

Valgkamp med ny kvinnelig statsminister Det er Gjermund Eriksen som er forfatter for serien, og ifølge avisa Østlandets Blad, har han ideen for nok en sesong allerede klar.

- Vi vil veldig gjerne følge opp en valgkamp med en ny kvinnelig statsminister. Vi lar oss inspirere av ting som har skjedd i norske valgkamper tidligere, men det vil nok skje mer spennende i denne valgkampen enn det gjør til vanlig, sier Gjermund Eriksen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Fortsatt forvirret? Her er de ubesvarte Mammon-spørsmålene

Første sesongen handlet om kampanjejournalistikk og andre sesong om kommentarjournalistikken. Eriksen ser nå at det er mer å ta tak i når det gjelder forholdet mellom medier og makt.

Vil fortsette å følge Amelia Wold - Vi er bare i startfasen og noterer oss masse ideer. Det gjelder å finne noe man er motivert til å jobbe med og noe folk syns er spennende. Jeg ser for meg en ny sesong på samme arena og i samme sjanger, men med ny fortelling, sier Eriksen.

Han mener at det er viktig å sette karakterene før politikken.

- Det syns jeg vi fikk til med Trond Espen Seim og Ingar Helge Gimle. Målet er å få til det samme, men med to kvinner, sier han, og trekker blant annet fram karakteren Amelia Wold, spilt av Iben Arkalie, som en spennende karakter å følge videre.

NRK avgjør - Vi får se hvem det blir naturlig at fortsetter i en eventuell sesong tre. Vi er jo utrolig fornøyd med Ingar Helge Gimle. Og Peter Verås er viktig i serien. Også er det jo vanlig at VGs sjefredaktører sitter lenge. Men ingen ting er skrevet i stein.

Men om det blir en ny sesong av «Mammon», er det NRK som avgjør.

- Det er ikke opp til manusforfatteren å bestemme om det blir en ny sesong eller ikke. Jeg har sagt at vi er interessert, så er det opp til NRK å ta avgjørelsen, sier Eriksen.

BRØDRE:  Gjermund Stenberg Eriksen (med briller) og Vegard Stenberg Eriksen står bak thrillerserien "Mammon" som sendes på NRK. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
BRØDRE: Gjermund Stenberg Eriksen (med briller) og Vegard Stenberg Eriksen står bak thrillerserien "Mammon" som sendes på NRK. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer