Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Mammon» vekker interesse i utlandet

Solgt til elleve europeiske land.

UT I VERDEN: «Mammon» med bl.a. Jon Øigarden og Lena Kristin Ellingsen får utlandet til å sperre opp øynene. Foto: Thomas Rasmus Skaug
UT I VERDEN: «Mammon» med bl.a. Jon Øigarden og Lena Kristin Ellingsen får utlandet til å sperre opp øynene. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Serien «Mammon» på NRK er blitt godt mottatt her hjemme - men har også fått kritikk for tidvis dårlig dialoglyd.

Men ideen og plottet frister. Nå har til sammen elleve land kjøpt rettighetene til serien.

Storbritannia og Tyskland Nå er visnings-rettighetene solgt til store internasjonale aktører, blant annet i Storbritannia og Tyskland. Til sammen har avtalene en verdi på 6,5 millioner kroner.

Summen er det dobbelte av NRK Dramas samlede salg de siste fem årene.

I tilligg til alle nordiske landene, er serien solgt til Tyskland, Sveits, Østerrike, Belgia, Nederland og Luxemburg. Fra før er serien solgt til alle de nordiske landene.

- Fantastisk start NRKs dramasjef Ivar Køhn er stolt over at «Mammon» beveger seg ut i verden. Hanforklarer det med at NRK lager bra ting som blir satt pris på av norske seere og som for oppmerksomhet internasjonalt.

- Mottakelsen av «Mammon» har gitt en helt fantastisk start på det nye året, sier Køhn i en pressemelding fra NRK.

- Vi kan slå fast at norsk tv-drama er inne i en svært positiv flyt.  Det betyr også at flere internasjonale produsenter ønsker å samarbeide med oss om nye prosjekter, sier Køhn.

Om media og finans «Mammon» er en thriller i seks deler med handling fra norsk medie- og finansmiljø. Jon Øigarden spiller hovedrollen som journalisten Peter. Det er også blitt reist kritikk om troverdigheten knyttet til medieaspektet i serien.

«Mammon» hadde premiere onsdag 1. januar, mens de påfølgende episodene sendes mandager fram til 3. februar.

Serien er blitt en stor suksess for NRK Drama med solide anmeldelser og seertall som er blant de høyeste for en norsk dramaserie noensinne.