Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Man blir ganske mentalt utkjørt av å drikke farris på fest

«Kon-Tiki»-aktuelle Odd-Magnus Williamson (31) syntes det var herlig da det var over.

SOM ERIK: Odd-Magnus Williamson som navigatør Erik Hesselberg i storsatsingen «Kon-Tiki».

Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS
SOM ERIK: Odd-Magnus Williamson som navigatør Erik Hesselberg i storsatsingen «Kon-Tiki». Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS Vis mer

(Dagbladet): - De er totale motsetninger, og jeg tror ikke de to hadde kommet overens i det hele tatt.

Odd-Magnus «Odda» Williamson (31) snakker om Tina og Erik, de to vidt forskjellige menneskene han skal gestalte på kinolerretet i høst.

Tina, i «Tina & Bettina - The Movie», er en forholdsvis fiksjonell 15-åring, en aktiv videoblogger fra Oslos beste venskant. Erik Hesselberg er navigatøren som sørget for at Thor Heyerdahls balsaflåte kom seg trygt gjennom Stillehavet, som nå, 40 år etter sin død, figurerer i storfilmen «Kon-Tiki» i Williamsons skikkelse.

• Bli med Tina og Bettina på videoinnspilling sammen med Madcon.

- Et modig valg - Både kjønn, alder, verdier i livet og tidsepoker skiller Tina ganske godt fra Erik. Tina er veldig opptatt av det materielle. Erik var en mer «happy go lucky» kunstnertype, utdyper Williamson overfor Dagbladet.

SOM TINA: Odd-Magnus Williamson (Tina) og Henrik Thodesen (Bettina) i «Tina & Bettina - The Movie».

Foto: Guro Beitohaugen / Tappeluft Pictures
SOM TINA: Odd-Magnus Williamson (Tina) og Henrik Thodesen (Bettina) i «Tina & Bettina - The Movie». Foto: Guro Beitohaugen / Tappeluft Pictures Vis mer

31-åringen fra Oslo er godt kjent fra humorscenen, men aller mest fra TV 2-suksessen «Torsdag kveld fra Nydalen». Og han har gjort dramafilm før. «Reprise» og «Folk flest bor i Kina», eksempelvis.

- Jeg er nok litt som Henriette Steenstrup: Det ene utelukker ikke det andre for meg. Men klart at det også var et modig valg av Espen og Joachim («Kon-Tiki»-regissørene, journ. anm.), å ta med meg. Jeg skjønner frykten for at jeg skulle bli en klovnenese oppe i det store, episke, vakre kunstverket deres, sier Odda.

Mens Williamsons forhold til Tina strekker seg tre-fire år tilbake i tid, da han og kollega Henrik Thodesen alias Bettina tok på seg parykk og one piece for første gang, var Erik Hesselberg en langt mer ukjent karakter.

Farris på fest Det krevde at han gjorde et dypdykk i Kon-Tiki-historien, brukte lang tid på research, møtte Heyerdahls slektninger, og beriket seg med kunnskap om guttas motivasjon for reisen og motstanden de møtte. Han hadde ikke nødvendigvis tatt dette dypdykket om han ikke måtte.

- Dessuten gjør prosjektets omfang at man tar det litt ekstra på alvor, sier han.

DOBBELTAKTUELL: I høst skal Odd-Magnus Williamson både navigere Thor Heyerdahls balsaflåte og videoblogge fra Oslos beste vestkant på kinolerretet. Foto: Stella Pictures
DOBBELTAKTUELL: I høst skal Odd-Magnus Williamson både navigere Thor Heyerdahls balsaflåte og videoblogge fra Oslos beste vestkant på kinolerretet. Foto: Stella Pictures Vis mer

Og Odda tok det på alvor: Da innspillinga startet i fjor sommer, viste vekta 13 kilo mindre, som et resultat av en streng diett.

- Jeg tror vi alle gikk ned et tosifra antall kilo i forkant. Det var helt klart krevende, særlig når jeg i utgangspunktet ikke har så mye å ta av. Det verste var å avstå fra alkohol og alle gleder i to måneder. Man blir ganske mentalt utkjørt av å drikke farris på fest, sier han.

- Opptatt av å bli tatt alvorlig  Til tross for at «Kon-Tiki» var veldig krevende fysisk og mentalt, og at arbeidsdagene strakk seg fra fem om morgenen til solnedgang, seks dager i uka, er det rollen som Tina som krevde mest av Williamson.

- Jeg er tross alt en 31 år gammel mann som spiller en 15 år gammel jente. Og å spille ei 15 år gammel jente krever hele følelsesregisteret hennes: Sorg, sinne, glede, og vi var opptatt av at det måtte bli tatt på alvor. Det er den mest krevende rollen jeg har gjort. Det framstår som tull og tøys, men det er ganske vanskelig å få til tull og tøys, sier Williamson.

«Kon-Tiki» er blant de absolutt største filmsatsingene i Norge noensinne og har et budsjett på nærmere 100 millioner kroner, mens «Tina & Bettina - The Movie» kostet rundt ti millioner og ble filmet på 20 dager før jul i fjor.

- At det er plass til to så forskjellige filmer er veldig kult. Og så er det jo greit å helgardere seg. Én av disse må jo bli bra, ler Odda. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media