Mer utspekulert mobbing: Mobbingen i dag er mye mer utspekulert og systematisk og mye av det skjer på sosiale medier, skriver Joachim Knudtsen Indrevik. Foto: Privat.
Mer utspekulert mobbing: Mobbingen i dag er mye mer utspekulert og systematisk og mye av det skjer på sosiale medier, skriver Joachim Knudtsen Indrevik. Foto: Privat.Vis mer

Man blir uthengt på Instagram og Snapchat og får dritten slengt mot seg digitalt

Mobbing er utfordringen vi aldri kan glemme, og det er en av utfordringene vi må ta på alvor.

Meninger

Hver dag blir tusenvis av barn og unge i Norge mobbet. Hver dag våkner de med en klump i magen. Hver dag gruer de seg til å gå på skolen. Det er flott med flinke lærere, god skole og et gjennomført undervisningsløp av høy kvalitet, men har man elever som ikke har det bra, vil alle disse tingene være nytteløse for deres læring.

Mobbing er utfordringen vi aldri kan glemme, og det er en av utfordringene vi må ta på alvor. Når nesten 7 prosent av alle elever i Fjell, Sund og Øygarden sier at de har blitt mobbet, må det settes i gang tiltak.

Høyre er partiet som står på de svakes side i samfunnet. Ved mobbing er det ikke noe unntak. Antimobbeprogrammer og mobbeombud er alle flotte tiltak som Høyre har stått i spissen for å innføre. Men når disse tiltakene ikke strekker til, må man se etter nye løsninger.

Mobbingen i dag er ikke som den var for 10-20 år siden. Nå er det ikke klassiske skjellsord eller vold som blir utøvd mot offeret. Mobbingen i dag er mye mer utspekulert og systematisk og mye av det skjer på sosiale medier. Nå blir man uthengt på andres private Instagram-kontoer eller Snapchat, man blir systematisk utestengt fra et sosialt felleskap, og man får dritten slengt mot seg digitalt.

Lærerne i skolen lærer ikke hvordan de skal avdekke slik mobbing. Derfor må det legges til rette for at de har forutsetningene for å kunne det, og dette må skje nå! Vi ønsker derfor å sende lærere og assistenter i skolen på kurs, hvor de får lære mer om hvordan man skal avverge, oppdage og behandle en moderne mobbesak.

7 prosent er alt for mange, og vi i Unge Høyre tar dette på alvor. Hvis du også er opptatt av at vi i vår region skal ha verdens beste skole, hvor elevene har det bra, hvor mobbing blir tatt på alvor, så bør du stemme Høyre 14. september.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.