- Man gjør den samme feilen om igjen

Lars Lillo-Stenberg raser mot at Y-blokka skal rives.

SOLTE SEG I GLANSEN: Mandag arrangerte «Støtteaksjon for å bevare Y-blokka» en markering for å vise sin motstand mot at Y-blokka i regjeringskvartalet rives. Rundt 300 mennesker møtte opp, blant dem var musiker Lars Lillo-Stenberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SOLTE SEG I GLANSEN: Mandag arrangerte «Støtteaksjon for å bevare Y-blokka» en markering for å vise sin motstand mot at Y-blokka i regjeringskvartalet rives. Rundt 300 mennesker møtte opp, blant dem var musiker Lars Lillo-Stenberg. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Picassos kunstverk på Y-blokka i regjeringskvartalet solte seg i glansen av februar-sola mandag formiddag, da rundt 300 mennesker hadde møtt opp for å protestere mot planene om å rive den mye omtalte bygningen.

- Helt siden jeg var liten har jeg sett på dette området som noe unikt og uerstattelig. Da jeg skjønte at regjeringa gikk mot å rive Y-blokka, kunne jeg ikke la være å engasjere meg, sier Hanne Sophie Claussen.

Hun er én av dem som står bak «Støtteaksjon for å bevare Y-blokka», som mandag arrangerte en protest mot rivinga.

I mai 2014 ble det offentliggjort at regjeringa vil la høyblokka i regjeringskvartalet stå, men at Y-blokka, som har kunst av Carl Nesjar og Pablo Picasso på veggene, skal rives.

Riksantikvaren, byantikvaren og Norske arkitekters landsforbund (NAL) har hele tida ønsket å bevare hele regjeringskvartalet. Picassos arvinger har også reagert på planene.

Nå håper støtteaksjonen for Y-blokka å kunne mobilisere til at bygningen bevares.

- Gjør den samme feilen igjen Musiker Lars Lillo-Stenberg er blant dem som mener det er feil å rive bygget. Han opptrådte framfor de oppmøtte mandag formiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer