Mer som forener enn som skiller: Politikerne i Aurskog-Høland må finne gode løsninger på tvers av partigrenser, mener Steinar Ottesen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
Mer som forener enn som skiller: Politikerne i Aurskog-Høland må finne gode løsninger på tvers av partigrenser, mener Steinar Ottesen. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

Man kan fortsette å være en del av problemet, eller bli en del av løsningen

Mitt ønske er at alle partiene kan finne pragmatiske løsninger innen noen nedslagsfelt.

Meninger

Alle partier har en egen politikk, og det er naturlig med små og store uenigheter innen mange politiske felt. Dette er en del av det norske demokratiet og slik skal det fortsette å være. Når det er sagt, er det også viktig å huske på at man ofte finner de gode løsningene på tvers av partigrensene. Mitt ønske er at alle partiene i Aurskog-Høland kan finne pragmatiske løsninger innen noen nedslagsfelt. Hva med disse?

Vi er alle enige om at global oppvarming er menneskeskapt og at dette er et problem som kan true eksistensen til oss alle. Man har to konkrete valg. Å fortsette å være en del av problemet, eller begynne å bli en del av løsningen. Jeg velger uten tvil det sistnevnte. Vi må tenke miljøvalg i alle politiske beslutninger. Jeg kommer til å gjøre dette hver eneste dag hvis jeg blir valgt inn i kommunestyret den 14. september. Det er ofte de små tiltakene som utgjør den store forskjellen.

I årene som kommer vil det bli bygget ny skole, nytt helsehus og svømmebasseng. Vi må alle være enige om at økonomisk ansvarlighet må ligge i bunn. Budsjettene må være i balanse, aller helst med et lite overskudd. Aurskog-Høland er en veldrevet kommune, og dette må vi fortsette å være i årene som ligger foran oss. Vi som politikere har et ansvar for å sette oss skikkelig inn i alle prosesser og vedta sunne økonomiske budsjetter. Og ja, noen ganger vil det være vanskelig valg i horisonten, men vi må også være forberedt på å ta disse valgene. Det er i hvert fall jeg.

Jeg er født og oppvokst på Løken, men vil være folkevalgt for alle innbyggerne fra nord til sør. Det er naturlig at kommunestyrerepresentanter kjemper for sitt tettsted, men vi må alltid se kommunen som ett. Vi må tenke fremover. Dette er mer viktig enn noen gang med en kommunereform på trappene. Og ikke minst huske at det faktisk er mer som forener enn som skiller oss.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.