- Man skal aldri spørre en med brun dress hva det står på pinsen han har på kraven

Bård Tufte Johansen fikk et uventa svar da han involverte publikum.

UVENTA SVAR: Da Bård Tufte Johansen spurte en mann på første rad hva som stod på pinsen på jakka hans, fikk han et svar han ikke forventa. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
UVENTA SVAR: Da Bård Tufte Johansen spurte en mann på første rad hva som stod på pinsen på jakka hans, fikk han et svar han ikke forventa. Foto: Siv Johanne Seglem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): «Takk til alle som har møtt opp i Troms! På kveldens Narvik-show lærte jeg at man aldri skal spørre en med brun dress hva det står på pinsen han har på kraven. For han svarte med høy stemme: - De e ein «Norge for nordmenn» pins. Derfra og ut ble alt litt kronglete», skrev Bård Tufte Johansen på sin Facebook-side lørdag.

Episoden han omtaler skjedde da han nylig framførte sin forestilling «Mann (44)» i Narvik, skriver Harstad Tidene.

- Mistet hele tråden Det var da komikeren startet en samtale med Amund Garfors, som satt på første rad, at han fikk et svar han ikke forventet.

Nå har Garfors svart Tufte Johansen i et leserinnlegg.

- At det bare skulle ta tre små ord fra undertegnede for å sette Bård Tufte Johansen nesten totalt ut av fatning, der han omtrent nesten mistet hele tråden under showet sitt i Narvik lørdagskveld, det var mer enn jeg hadde trodd om en slik dreven komiker og klovn, skriver han i innlegget ifølge avisa.

Garfors mener også at det stod «Bevar Norge norsk» på pinsen, ikke «Norge for nordmenn», som Tufte Johansen hevder på Facebook.

- Tullete av meg Tufte Johansen selv har også gitt sin versjon av saken til avisa.
- Det ble jo en elektrisk stemning i salen da vi fikk høre hva det sto på pinsen ja og jeg beklager at jeg i etterkant rotet med hva som sto på pinsen. «Bevar Norge norsk» var det selvsagt. Menn med pins er noe av det norskeste vi har! En tradisjon jeg også er for å bevare, sier han, og legger til:

- Jeg spurte også fra scenen «hva heter du..mer enn Vidkun» tullete av meg selvsagt, for sjansen for det var jo helt minimal. Alle er velkomne på forestillingen uansett hva det står på pinsen, ja og jeg håper Amund tar turen neste gang jeg kommer. For det var en artig kveld.

Dagbladet har vært i kontakt med Bård Tufte Johansen, som ikke vil kommentere saken ytterligere.