DEBATT

Debatt: Seksuell legning

Man skulle tro vi hadde kommet lenger

Jeg kjenner på frykten når jeg publiserer denne artikkelen.

NOEN SIER VI LEVER I SYND: Når bare Gud kan dømme og kjærligheten er størst av alt, er jeg villig til å ta mine sjanser, for kjærligheten, skriver Tonje Frøystad Garvik (t.v). Under Gullruten 2019 fridde hun til kjæresten Lene Sleperud - og fikk ja. Begge var deltakere i TV 2-programmet Farmen i 2018. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NOEN SIER VI LEVER I SYND: Når bare Gud kan dømme og kjærligheten er størst av alt, er jeg villig til å ta mine sjanser, for kjærligheten, skriver Tonje Frøystad Garvik (t.v). Under Gullruten 2019 fridde hun til kjæresten Lene Sleperud - og fikk ja. Begge var deltakere i TV 2-programmet Farmen i 2018. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I USA kan du fortsatt bli sparket i ulike stater på grunn av seksuell legning. Vi lever i et liberalt samfunn. Jeg vil gå så langt som å påstå at Norge er et av de mest aksepterende landene når det kommer til homofili. Det er to år siden vi fikk lov til å gifte oss i kirken. Forbudet mot homofili ble fjernet i 1972, og det var ikke lenger en sykdom i 1982.

Betyr det at vi har kommet langt nok?

Noen vil si at vi lever i synd. Det er mulig det, men skal en sitere bibelen er ingen synd større enn en annen. Vi kan kanskje være enige om at det mennesket som aldri har syndet, heller aldri har levd. Når bare Gud kan dømme og kjærligheten er størst av alt, er jeg villig til å ta mine sjanser, for kjærligheten.

Vårt mål er ikke å komme med en epidemi inn i landet og smitte hvert eneste menneske med våre såkalte homoseksuelle preferanser. Vårt mål er å gi en hjelpende hånd til de som lever i «det helvetes skapet».

Jeg vil si som Ellen DeGeneres; «Jeg vokste opp med bare heterofile personer rundt meg, det gjorde meg ikke heterofil».

Det er ikke til å legge skjul på at vi lever i et heteronormativt samfunn, slik kommer det til å fortsette å være, det er ikke det vi ønsker å forandre. Normalen vil for evig være heterofil, likevel vil vi sprenge skapet for å gjøre livene til folk bedre og utfordre frykten for det ukjente ved å øke kjennskap, og skape aksept til homofili på tvers av samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer