- Man vil se menneske­portretter i film. Uavhengig av hva slags tiss de har

At karakterer som spilles av kvinner reduseres på lerretet, provoserer skuespillerne Pia Tjelta og Silje Salomonsen. Men begrepet sterk kvinnerolle er hakket verre.

ØKER KVINNEANDELEN: - Det er uinteressant å diskutere «svake» og «sterke» roller, diskuterer skuespillerne Pia Tjelta og Silje Salomonsen.
 Foto: Thomas Rasmus Skaug
ØKER KVINNEANDELEN: - Det er uinteressant å diskutere «svake» og «sterke» roller, diskuterer skuespillerne Pia Tjelta og Silje Salomonsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Må kvotering til for mer mangfold i norsk film, så kjør på da, kjønnskvotér! Jeg vil se kvinnelige skikkelser på lerretet som jeg kan relatere til, og som sier noe om samtida og vårt ytre og indre liv, konstaterer skuespiller Pia Tjelta (40).

- Å se hvordan karakterer som spilles av kvinner reduseres på lerretet provoserer. Det skjer gang på gang at rollene forminskes til å «tjene mannen», fortsetter Tjelta og kikker bort på venninne og skuespiller Silje Salomonsen (39).

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer