Du leser nå Dagbladet Pluss

- Man vil se menneske­portretter i film. Uavhengig av hva slags tiss de har

At karakterer som spilles av kvinner reduseres på lerretet, provoserer skuespillerne Pia Tjelta og Silje Salomonsen. Men begrepet sterk kvinnerolle er hakket verre.

ØKER KVINNEANDELEN: - Det er uinteressant å diskutere «svake» og «sterke» roller, diskuterer skuespillerne Pia Tjelta og Silje Salomonsen.
 Foto: Thomas Rasmus Skaug
ØKER KVINNEANDELEN: - Det er uinteressant å diskutere «svake» og «sterke» roller, diskuterer skuespillerne Pia Tjelta og Silje Salomonsen. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

(Dagbladet): - Må kvotering til for mer mangfold i norsk film, så kjør på da, kjønnskvotér! Jeg vil se kvinnelige skikkelser på lerretet som jeg kan relatere til, og som sier noe om samtida og vårt ytre og indre liv, konstaterer skuespiller Pia Tjelta (40).

- Å se hvordan karakterer som spilles av kvinner reduseres på lerretet provoserer. Det skjer gang på gang at rollene forminskes til å «tjene mannen», fortsetter Tjelta og kikker bort på venninne og skuespiller Silje Salomonsen (39).

Siddisene spiller henholdsvis Lone og Lene i regissør Arild Østin Ommundsens premiereklare «Now It´s Dark», og Dagbladet møter de filmaktuelle profilene for å diskutere kvinneandelen i norsk film.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.