Manchester-seier

KRISTIANSAND (Dagbladet): Fett band, fet konsert og altfor få folk da Doves ga en leksjon i Manchesters rockhistorie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Historien gjentar seg på Quart. Man spør seg om majoriteten av dem som har kjøpt festivalpass faktisk er interessert i å få med seg bra konserter med bra band som er på vei opp.

I fjor var det bare noen få tusen som møtte opp for å se et allerede solid hypet The Strokes vise seg fram før karrieren gikk rett til himmels med debutalbumet «Is This It». I går var det maksimum tusen mennesker foran scenen da kritikerhyllede Doves begynte sin konsert på Idrettsplassen.

Vellykket

Heldigvis kom det tuslende ytterligere noen tusen mennesker for å få med seg bandet bak et av årets så langt sterkeste rockalbum. Lurt det, gitt: Doves lyktes nemlig svært godt med å overføre den stolte og svære Manchester-rocken fra nummer en-albumet «The Last Broadcast» og forgjengeren «Lost Souls» til festivalscenen.

Tvillingbrødrene Jez og Andy Williams, sanger Jimi Goodwin og en innleid keyboardist sørget for mange flashbacks fra Manchesters tunge og viktige musikkhistorie. I sine beste stunder var det som å ha The Stone Roses og The Charlatans på scenen samtidig, og med Peter Hooks bassganger i bånn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer