Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Mandagsklubben»

«Mandagsklubben»-debut for Jon Almaas: - NRK har bedre tempererte studioer

Sier at det er klimaforholdet som er den største forskjellen mellom NRK og TVNorge.

TILBAKE PÅ SKJERMEN: Etter en lang juleferie er den tidligere «Nytt på Nytt»-programlederen Jon Almaas tilbake på skjermen. I kveld debuterer han nemlig i humorprogrammet «Mandagsklubben» på TVNorge.  Foto: TVNorge / Martin Østby
TILBAKE PÅ SKJERMEN: Etter en lang juleferie er den tidligere «Nytt på Nytt»-programlederen Jon Almaas tilbake på skjermen. I kveld debuterer han nemlig i humorprogrammet «Mandagsklubben» på TVNorge.  Foto: TVNorge / Martin Østby Vis mer

(Dagbladet): I kveld er det duket for sesongens andre episode av humorprogrammet «Mandagsklubben» på TVNorge. Det betyr også debut for den tidligere «Nytt på Nytt»-programlederen Jon Almaas.

I oktober i fjor kom nyheten om at han skal forlate NRK etter å ha ledet «Nytt på Nytt» i hele17 år.

Sammen med Atle Antonsen, Thomas Giertsen og Harald Eia skal Almaas rullere på å sitte i panelet sammen med den faste staben bestående av Anne Rimmen, Else Kåss Furuseth og Dag Sørås. I kveld er også journalist Hans-Wilhelm Steinfeld gjest.

- Det føles rart og utrygt å sitte helt her ute på kanten. Jeg skulle gjerne hatt Rimmens plass. Og ikke nok med det, jeg skulle også hatt klærne hun har på seg, sier Almaas idet programmet starter.

PANELET: Kveldens panel består av Hans-Wilhelm Steinfeld, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Dag Sørås og Jon Almaas. Foto: TVNorge / Martin Østby
PANELET: Kveldens panel består av Hans-Wilhelm Steinfeld, Else Kåss Furuseth, Anne Rimmen, Dag Sørås og Jon Almaas. Foto: TVNorge / Martin Østby Vis mer

Dagbladet var til stede under innspillingen til kveldens program, som inneholder en god blanding av alt fra politikk til Eurovision - til den russiske sjakkspilleren Karjakin.

- Gøy å være tilbake på skjermen

Almaas sitter helt til venstre i panelet, og serverer vits etter vits foran et begeistret og lattermildt publikum.

- Det var gøy å være tilbake på skjermen igjen, selv om det er uvant å sitte på siden og ikke sjefe i midten. Man må liksom lære seg den rollen også, sier Almaas til Dagbladet.

- Hva er den største forskjellen mellom «Nytt på Nytt» og «Mandagsklubben»?

- Det er mye varmere i dette studioet, NRK har bedre tempererte studioer, svarer han og ler.

For gravende journalistikk

Et av innslagene under sendingen er «Ukas kaktus», hvor Almaas leverer sitt bidrag til «Søndagsrevyen» på NRK. Årsaken til kaktusen er et innslag om toalettforholdene til bussjåfører.

- Til redaksjonen i «Søndagsrevyen»: Jeg vet allerede godt hvordan en grisete do ser ut. Denne kaktusen går derfor til dere med begrunnelsen «for gravende journalistikk», sier han i programmet.

Almaas smeller deretter tilbake, og viser et bilde fra sin egen do hvor katta hans hadde gjort fra seg i toalettet.

Vanskelig blanding

Han forteller at det mest utfordrende med «Mandagsklubben» er blandingen mellom det spontane og det planlagte i samtalene.

- Man har alltid tenkt nøye gjennom hva man skal si, men i kampens hete oppstår det hele tiden ting som man ikke var forberedt på, sier Almaas og legger til:

- Det er vanskelig å harmonere det man tar på strak arm der og da, og det som er planlagt på forhånd.

Gjenopptar humorprogrammet

«Mandagsklubben» så dagens lys for første gang i 1996. Med Thomas Giertsen, Bjarte Hjelmeland og Kari Gjæver Pedersen i spissen var det et program som var både høyt elsket og kraftig kritisert.

Det ble kalt et utskjelt rølpeprogram, men ble av Dagbladets lesere utropt til Årets TV-program. Programmet ble etter hvert både sensurert og tatt av lufta.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media