Månedens Poetikon

Tor Mindrebø er årtusenets første Poetikon. Vinnerdiktet «Masken» er et «hun og han»-dikt av høy klasse, selv om bildet er velkjent og nesten forslitt.

Da Dagbladet :på nettet ringte for å gratulere Tor Mindrebø (34) fra Grimstad med seieren, var han hjemme med to syke barn. Månedens Poetikon jobber som konsulent i Arbeidsmarkedsetaten i Aust-Agder, og driver blant annet med rådgivning innen helse, miljø og sikkerhet.

- Når jeg ikke jobber eller skriver, liker jeg å holde på med ting som lever - være på sjøen, stelle i hagen eller gå i skog og mark, sier Mindrebø. Så er han også utdannet naturforvalter.

- Behørig refusert

Mindrebø har fått publisert dikt og noveller før, blant annet i en debutant-antologi på Aschehoug og i Lyrikkvennen, medlemsbladet til Lyrikkbokklubben. Men utgivelse har det ennå ikke blitt.

- Jeg er en behørig refusert forfatter - har sendt inn til alle de større forlagene, sier han. Mindrebø har likevel ikke mistet motet, og skrive gjør han uansett.

- Det er en god kanal for å få utløp for ting. Noen jogger eller maler, jeg skriver. Men levebrødet mitt får jeg finne et annet sted.

Vinnerdiktet

Masken

Nå har jeg vist deg

alle maskene mine,

sa du

Hvilken likte du best?

Jeg likte best den jeg så

om igjen og om igjen

hver gang du skiftet

Les juryens begrunnelse

I SITT RETTE ELEMENT: Månedens Poetikon, Tor Mindrebø, henter inspirasjon i Grimstads skjærgård.