Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nedbemanning i TV 2:

- Mange ansatte vil få livet sitt snudd på hodet

Det var en rar dag på jobb for TV 2-profilene. 

BERGEN: Sturla Dyregrov er nyhetsanker i TV 2. Torsdag fikk han og de andre ansatte i TV 2 vite hvilke endringer kanalen står overfor fram mot 2020. Blant annet skal de bli 177 mennesker færre. Foto: Eivind Senneset/ Dagbladet
BERGEN: Sturla Dyregrov er nyhetsanker i TV 2. Torsdag fikk han og de andre ansatte i TV 2 vite hvilke endringer kanalen står overfor fram mot 2020. Blant annet skal de bli 177 mennesker færre. Foto: Eivind Senneset/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): - Dette er dumt og vondt, men det må til, sier nyhetsanker Sturla Dyregrov til Dagbladet.

- Verden og mediehverdagen forandrer seg, og vi er avhengig av en god og handlekraftig ledelse som tar tak i dette, fortsetter han.

Dagbladet treffer den profilerte journalisten på baksiden av TV 2-huset i Bergen. Torsdag fikk han og de andre ansatte vite at hele 177 stillinger skal kuttes i kanalen.

NYHETSANKER: Sturla Dyregrov mener det skjer et taktskifte i TV 2 akkurat nå. Foto: Eivind Senneset/ Dagbladet
NYHETSANKER: Sturla Dyregrov mener det skjer et taktskifte i TV 2 akkurat nå. Foto: Eivind Senneset/ Dagbladet Vis mer

I resepsjonen venter en stor flokk med journalister og fotografer på å få grille TV 2s administrerende direktør, Olav T. Sandnes.

- Er dette en mørk dag for TV 2?

- Jeg vil heller kalle denne dagen et taktskifte og et vendepunkt. Mange ansatte vil få livet sitt snudd på hodet, men samtidig må arbeidsdagen fortsette så normalt som mulig. Klokka 17.00 skal jeg på lufta og intervjue Sandnes. Det er en rar dag på jobb. Jeg skal på en måte dekke meg selv, sier Dyregrov.

- Det er dramatisk

I tillegg til nedbemanningen flytter TV 2 all nyhetsproduksjon over til TV 2 Nyhetskanalen. Flere programmer forsvinner dessuten fra skjermen for å spare penger.

- Det er dramatiske tall. Men nå ønsker jeg å ha tillit til at ledelsen tar de grepene som gjør at vi kan klare oss godt i framtida, sier Fredrik Græsvik på telefon til Dagbladet.

TILLIT: TV2s reporter Fredrik Græsvik mener det er dramatiske tall som ledelsen legger fram. Men vil ha tillit til at de gjør det som trengs for å klare seg i framtida.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
TILLIT: TV2s reporter Fredrik Græsvik mener det er dramatiske tall som ledelsen legger fram. Men vil ha tillit til at de gjør det som trengs for å klare seg i framtida.  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

TV 2-profilen er på reise og har selv ikke deltatt på dagens allmøter i Bergen. Han forteller at han synes det er trist at så mange må forlate kanalen, men har selv ingen lyst til å gi seg i TV 2.

- Det er et tap for oss å miste så mange dyktige kolleger. Men jeg har hatt det så flott i TV 2, at ingenting som får meg til å bytte jobb, sier han

- Trenger en opptur

Det har lenge vært kjent at TV 2 har slitt økonomisk. I mai varslet kanalen om at de måtte kutte omlag 350 millioner kroner. Flere av de mest populære programmene har også slitt med seertallene.

- Jeg er lei av at alt bare går nedover og nedover i medienorge. Nå håper jeg at vi snart får være med på en opptur, det gir også en smitteeffekt til seerne, sier Gærsvik, som her jobbet i TV 2 siden 1994.

Han legger til at dagens unge bruker media mer enn før, og folk i mediebransjen må tenke annerledes for å trekke seere og lesere.

- Det er på tide at vi gir seerne det de vil ha, fordi noe vil de ha, de leser bare andre ting enn det vi tjener penger på. Nå håper jeg vi så fort som mulig kan fokusere på å lage gode programmer, og at seerne føler at det er en god aura rundt TV 2 igjen, sier Græsvik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!