- Mange blir rotløse om de ikke vet hvor de kommer fra

Krimforfatteren Erik Valeur vet ikke om han vil oppsøke sin norske far.

ERIK VALEUR har diktet opp en krimhistorie med utgangspunkt i et barnehjemsmiljø ikke ulikt det han levde sine to første år i. Foto: Kisten Møller Hansen
ERIK VALEUR har diktet opp en krimhistorie med utgangspunkt i et barnehjemsmiljø ikke ulikt det han levde sine to første år i. Foto: Kisten Møller Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) - Da jeg ble journalist, brant jeg for å skrive en kommentarhistorie. Jeg prøvde å finne folk som hadde bodd på barnehjemmet samtidig som meg, og så blitt bortadoptert. Men de fikk alle nye navn og nye familier, det går ikke å finne dem igjen. Derfor valgte jeg å skrive en roman, sier Erik Valeur.

Han er aktuell med barnehjemskrimmen «Det syvende barnet», som vant Glassnøkkelen for beste nordiske krim i fjor. Fredag gjester han Krimfestivalen.

Praktisk med krim - Hvorfor måtte romanen bli en krim? - Jeg skulle på en eller annen måte finne en måte å forene alle barnehjemsbarna på som voksne, men de har jo nye identiteter. Løsningen ble det gåtefulle, mystiske plottet: hver av de voksne barnehjemsbarna får et anonymt brev, og en kvinne blir funnet død rett ved barnehjemmet, sier Valeur.

Barnehjemsbarn Selv var Valeur på barnehjem i sine to første år, inntil besteforeldrene fikk et hus utenfor København hvor han kunne bo sammen med dem og moren.

- Men min far er nordmann. Han bor muligens i Bergen, hvis han lever ennå, sier Valeur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer