- Mange drømmer om å være omsverma av folk

Skrev om drømmen og vant.

GJENGANGER: Fredrik Høstaker er en gjenganger blant månedens utvalgte på Skolekammeret. Foto: CHRISTINE SCHWARZ / PRIVAT
GJENGANGER: Fredrik Høstaker er en gjenganger blant månedens utvalgte på Skolekammeret. Foto: CHRISTINE SCHWARZ / PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): - Igjen veldig overraska. Kan nokon seie kva det er som gjer at eg vinn igjen? sier Fredrik Høstaker (18) til Dagbladet.

Han er nok en gang månedens poet på Skolekammeret, for diktet «vaken».

Drøm om å være omsvermaSist vant han i januar, for diktet «hoi!», som handlet om en ny generasjon gutter med feminine trekk. Denne gangen er det en mer melankolsk stemning som preger vinnerdiktet.

- Hva er bakgrunnen?

- Kanskje det vi skulle ønskje vi hadde? Mange vener, kjærestar rundt oss? Det er mange som drøymer om å vere omsverma med folk, men aldri klarer å gjere noko med det. Og slik blir drøymen ein fest i forhold til det eigentlege livet. Eg trur det er mange som har det slik, sier Høstaker.

Som vanlig insisterer tredjeklasseeleven ved Firda Vidaregåande Skule på å bli sitert på nynorsk. Han er i innspurten av russetida, og det har tatt på.

- Eg vart ganske sliten. Men det er utruleg kor mykje techno ein kan høyre utan å bli lei når ein er med dei rette folka i den rette stemninga, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer