Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mange feil i Dagbladet

THE BEACH: Dagbladet er Norges verste avis når det gjelder presse-etikk. Dette erfarte også Hvidsten Eiendom, da avisens løsmedarbeider i Bangkok rotet det til for seg selv under et intervju. Det meste ble feil. Derfor er Hvidsten Eiendom AS en av mange som ønsker etikkredaktør Lars Helle velkommen.

Hvidtsten Eiendoms kjennetegn er nyskapning innenfor eiendom og vår profesjonalitet har gitt folk mulighet å kjøpe seg leiligheter av god kvalitet. I enhver byggeoperasjon finnes det usikre faktorer. Denne risikoen har Hvidsten Eiendom vært dyktige til å håndtere siden 1991, da vi etablerte oss som eiendomsselskap.

Vi er nå i ferd med å realisere et eiendomsprosjekt i Thailand. Vårt mål er å tilby høykvalitetsleiligheter og å få avkastning på investert kapital. Inn i dette landskapet trådte plutselig en av Dagbladets medarbeidere, frilanser Harald Henschien, for en måned siden, og forlangte et intervju. Dette takket vi klart nei til! Mot løfte om dette fortsatte vi samtalen. At avisen deretter velger å tillegge oss sitater, meninger og holdninger vi aldri har uttalt eller hatt bør bli et case for etikkredaktøren. Her følger så åpent og forståelig som mulig de punkter han bør studere nærmere:

Dagbladet påstår at Hvidsten eiendom skal oppføre eiendommer for seks milliarder kroner i Thailand. Riktig tall er 1,25 milliarder kroner.

Dagbladet påstår at salget av leiligheter i byggeprosjektet «The Beach» har stått stille siden desember 2007. Sannheten er at vi nærmer oss et salg for 200 millioner kroner.

Dagbladet påstår at samtlige kjøpere har fått tilsendt nye kontrakter med nytt innhold. Dette er feil.

Dagbladet påstår at vi har gjort feil i kontraktene våre. Feil. Dagbladet påstår at vi har gjort feil i markedsføringen vår. Feil igjen. Dagbladet påstår at det ikke kommer klart nok fram i våre avtaler at de fleste kjøperne får en leasing-kontrakt. Feil.

Dagbladet påstår også at våre leiligheter er mye dyrere enn andre leiligheter i Thailand. Skal vi sammenligne epler og epler, koster våre leiligheter 20 prosent mindre enn tilsvarende.

Dagbladet påstår at vi har hatt mange konflikter opp gjennom åra. Bygger man eiendom, oppstår det alltid tvister, bare spør Olav Thon. Vi sloss for våre syn til det beste for de som skal kjøpe. Vi benytter de beste advokatene i verden og lar oss ikke presse av noen. Derfor er denne påstanden bullshit.

Vi vet at Dagbladets artikkel har skapt uro og skadet vårt omdømme. Vi håper at dette tilsvaret er så krystallklart at roen senker seg. Skulle noen fortsatt ønske mer informasjon, vil vi mer enn gjerne svare på alle spørsmål rundt «The Beach», som snart ser dagens lys i smilets land. Velkommen til Thailand du også, etikkredaktør Lars Helle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media