Mange finner trøst i «Mitt Lille Land»

Maria Mena la ut hele låta gratis på nett etter massakren.

SAMMEN I SORGEN: Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit ved blomstene og de norske flaggene utenfor Oslo Domkirke i dag, etter bombeeksplosjonen i Oslo og tragedien på Utøya i går.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
SAMMEN I SORGEN: Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit ved blomstene og de norske flaggene utenfor Oslo Domkirke i dag, etter bombeeksplosjonen i Oslo og tragedien på Utøya i går. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norge er i samlet sorg etter angrepene på Utøya og regjeringskvartalet i går, som så langt har krevd til sammen 92 menneskeliv.

Flere artister har engasjert seg på sosiale medier, og i dag gjorde Maria Mena fullversjonen av «Mitt Lille Land» tilgjengelig på nettet.

- Mange av dere har bedt meg om å slippe min versjon av låta. Takket være fantastiske Ole Paus, som skrev den, kan jeg poste den gratis her, skriver hun på Facebook-siden sin.

Responsen har ikke latt vente på seg. Da Dagbladet var inne på siden rett etter klokka 20 i kveld, hadde 135 mennesker trykket «liker», og mange ga uttrykk for å finne trøst i låta.

- Tårene rant fra før, men ble enda flere nå. Takk Maria, for at du delte denne sangen med oss. Det hjelper i denne tunge tiden, skriver en person i kommentarfeltet.

Maria Mena sier til P3 at hun var usikker på om hun skulle gi ut sangen, men at hun valgte å gjøre det etter at hun fikk en rekke forespørsler på Twitter.

- Jeg følte meg litt dum da jeg la den ut. Som om noe jeg gjorde skulle ha noe å si for folk. Men hvis i hvert fall én person finner trøst i sangen, så er jo det veldig fint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer