Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mange finner trøst i «Mitt Lille Land»

Maria Mena la ut hele låta gratis på nett etter massakren.

SAMMEN I SORGEN: Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit ved blomstene og de norske flaggene utenfor Oslo Domkirke i dag, etter bombeeksplosjonen i Oslo og tragedien på Utøya i går.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
SAMMEN I SORGEN: Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, prins Sverre Magnus, dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit ved blomstene og de norske flaggene utenfor Oslo Domkirke i dag, etter bombeeksplosjonen i Oslo og tragedien på Utøya i går. Foto: Vegard Grøtt / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er i samlet sorg etter angrepene på Utøya og regjeringskvartalet i går, som så langt har krevd til sammen 92 menneskeliv.

Flere artister har engasjert seg på sosiale medier, og i dag gjorde Maria Mena fullversjonen av «Mitt Lille Land» tilgjengelig på nettet.

- Mange av dere har bedt meg om å slippe min versjon av låta. Takket være fantastiske Ole Paus, som skrev den, kan jeg poste den gratis her, skriver hun på Facebook-siden sin.

Responsen har ikke latt vente på seg. Da Dagbladet var inne på siden rett etter klokka 20 i kveld, hadde 135 mennesker trykket «liker», og mange ga uttrykk for å finne trøst i låta.

- Tårene rant fra før, men ble enda flere nå. Takk Maria, for at du delte denne sangen med oss. Det hjelper i denne tunge tiden, skriver en person i kommentarfeltet.

Maria Mena sier til P3 at hun var usikker på om hun skulle gi ut sangen, men at hun valgte å gjøre det etter at hun fikk en rekke forespørsler på Twitter.

- Jeg følte meg litt dum da jeg la den ut. Som om noe jeg gjorde skulle ha noe å si for folk. Men hvis i hvert fall én person finner trøst i sangen, så er jo det veldig fint.

Bjørn Eidsvåg har også engasjert seg etter gårsdagens tragedie.

«Det er nå vi skal vise hva sangene våre er gode for. Spill kolleger, spill», skrev han på Twitter, etter at flere artister avlyste konsertene sine.

Trykk på «play»-knappen rett under det øverste bildet for å høre låta.

MITT LILLE LAND: Maria Mena har lagt ut låta «Mitt Lille Land» gratis på nettet. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
MITT LILLE LAND: Maria Mena har lagt ut låta «Mitt Lille Land» gratis på nettet. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer