Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mange ganger Tina i Norge

Det er 18 år siden den første Tina Turner-konserten i Norge.

Tina Turner er en ekte Norgesvenn. Bevares. Men de møter opp på konsertene hennes andre steder i verden også. Tilsammen gjør hun 120 stadionkonserter på årets «Millenium 2000 Twenty Four Seven»-turnè. Bare en av disse er i Norge, faktisk. Noen Norgesturnè med innlagt stopp på Rørosmartann og Rock Mot Rus på Andøya er foreløpig ikke planlagt.
Men joda, hun har vært ofte i Norge, Tina Turner. Her er en liten oversikt:

1982: Tina er fortsatt inne i sin karrieremessige bølgedal. Den nye våren lar vente på seg. Den 21. august spiller hun på Momarkedet. Hello Mysen!

1983: Ni år etter at hun slapp ut av jerngrepet til ektemann Ike Turner har Tina fortsatt til gode å gjøre det bra som soloartist. Den 31. oktober spiller hun i Oslo Konserthus.

1985: Endelig skjer det. Får dundrende comeback med Al Green's «Let's Stay Together», «What's Love Got to Do With It» og albumet «Privat Dancer» i 1984, og inntar Drammenshallen 21. februar året etter.

1987: Vond hals fører til avlyste konserter i februar. Konsertarrangør Rune Lem snur seg kjapt rundt og lar Turner innvie Valle Hovin som konsertarena 21. juni 1987.

1990: Reprise med ny konsert på Valle Hovin 20. mai 1990

1996: Får sekser både i Dagbladet og VG for sin konsert i Oslo Spektrum 12. juni. Tilsammen blir det fem utsolgte konserter i Spektrum i løpet av sommeren.

2000: Siste møte med Tina i Norge, i går kveld den 6. august.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media