DEBATT

Mange gjør denne BSU-feilen

Er du en av dem som går glipp av verdifull avkastning?

HØYT HENGER DE: Sparing til bolig gjennom BSU-ordningen gir flere fordeler. Ikke bare skattefradag, men også gjerne bedre avkastning enn å ha pengene på vanlig konto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HØYT HENGER DE: Sparing til bolig gjennom BSU-ordningen gir flere fordeler. Ikke bare skattefradag, men også gjerne bedre avkastning enn å ha pengene på vanlig konto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Hver eneste desember opplever bankene et rush fra kunder som ønsker å fylle opp BSU-kontoen sin. Årsaken er innlysende. BSU-sparing gir de med tilstrekkelig skattbar inntekt 20 prosent av sparebeløpet i fradrag på skatten. Ønsker du fratrekk på årets ligning må du fylle opp BSU-kontoen innen utgangen av året.

Men hvorfor venter så mange til desember før de fyller opp BSU-kontoen sin?

Tar jeg ikke helt feil har mange ruget på sparepengene sine en stund, men avventet BSU-plassering for å ha midler tilgjengelig i tilfelle de av en eller annen grunn skulle få behov for pengene. Som kjent må de midler du plasserer på en BSU-konto brukes til boligkjøp eller boligrelaterte formål, og kan derfor ikke tas ut om du for eksempel får behov for kontanter på grunn av et tannlegebesøk, eller en ferietur.

På grunn av dette venter nok mange med å sette inn sparepengenes sine på BSU-kontoen, og lar de heller hvile på en vanlig bankkonto til slutten av året. Bare sånn i tilfelle.

Det mange av disse ikke vet er at de da, helt uten grunn, går glipp av den gode avkastningen som BSU-sparingen gir. Det er nemlig slik at du kan sette inn og ta ut inneværende års sparebeløp fra din BSU-konto så mange ganger du ønsker (uansett hva du skal bruke pengene til). Det er først etter årsskiftet at pengene låses og kun kan tas ut om de skal brukes til boligkjøp eller boligrelaterte formål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer