Mange godbiter fra Gyldendal i høst

Gyldendal Norsk Forlag har økonomisk hatt et svært godt år både i fjor og hittil i år og kan i høst by på litterære godbiter innen flere sjanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjartan Fløgstad kommer med sin første roman på fire år, Gunnar Staalesen er tilbake med en ny Varg Veum-bok som lanseres på krimheltens 60-årsdag 18.oktober. «Som i et speil» heter boka.

Jan Erik Vold kommer med en ny diktsamling, «Tolv meditasjoner» er hans første egne diktsamling på sju år.

Fjorårets Brageprisvinner Atle Næss skildrer norsk 60-tall, en periode da han selv vokste opp. Og Knut Faldbakken, som er kommet med til dels saftige uttalelser mot sjangeren kriminalroman, har selv produsert sin første krimbok.

«Alle elsker en hodeløs kvinne» har sitt utspring i begivenheter som finner sted på Aker Brygge i Oslo. Sjalusi, ydmykelse og spøkelser fra fortida er sentrale ingredienser.

Heidi Linde er en av tre debutanter på forlagets høstliste. Hun gjør en brakdebut med romanen «Under bordet» som er hovedbok i bokklubben Nye Bøker i september.

- En sjarmbombe, er forlagets kommentar.

Pegasus-serie

Nytt av høsten er en ny serie billigbøker om litterære temaer hos de store klassikere. Professor Atle Kittang innleder serien med en bok om Henrik Ibsens mest markante mannlige helter «Ibsens heroisme».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer