Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mange gode historier

Og noen overflødige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BOK: Én mann driver av sted i en fluktstol festet til ballonger, en annen svever i verdensrommet, og en tredje er i fritt fall fra et kirketårn. Grunnen er langt fra fast under føttene til personene i «Heliumhjarte».

I tjue korte historier møter vi mennesker i kritiske vippesituasjoner. Mennesker som tenker: Skal jeg dytte den mannen ut foran bilen, eller ikke? Skal jeg dø nå? Det handler om grensen mellom liv og død, og om selve symbolet for den avgjørende forskjellen: hjertet. Her er bankende hjerter, stille hjerter, hjerter i klem og ballonghjerter fylt med helium. Mange av historiene er bevegende. Blant de beste er fortellingen om unggutten som skal fortelle gjengen at han er homofil. Hele grunnen under ham rister og slår sprekker.

Mot midten av samlingen slår det en at det går litt mye i det samme. Noen av historiene er overflødige — de er ikke dårlige, men bidrar til å gi samlingen et litt ensartet uttrykk. En strammere redigering ville hindret dette. Det er likevel flest av de gode i samlingen, som viser en debutant som både har språket og utforskningsviljen.

Anmeldelsen sto på trykk i Dagbladet 7. desember 2009.

image: Mange gode historier

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!