Mange har ventet på denne oppfølgeren

«Beyond Good & Evil» fortsettes. Se video!

PARIS (Dagbladet.no): I 2004 dukket «Beyond Good & Evil» brått opp på markedet, uten det på forhånd hadde vært mye oppstuss rundt spillet. Det ble tatt svært godt imot av kritkere, men solgte ikke like godt som det burde ha gjort.

Bak eventyraction-spillet sto «Rayman»-skaperen Michel Ancel, som i spillkretser siden har fått en stjerne i boka for det som sakte, men sikkert er blitt en moderne klassiker.

Nylig dukket ryktene om en oppfølger til spillet opp, og Ancel selv gikk ikke av veien for å benekte eksistensen av spillet.

Onsdag kveld skulle det vise seg at ryktene var sanne, da den første teaseren til en «Beyond Good & Evil»-oppfølger dukket opp på slutten av Ubisofts pressekonferanse i Paris.

I det originale spillet fulgte vi fotojournalisten Jade, som ga seg ut på et fantastisk eventyr for å bevitne ondskapen som ble begått på hjemplaneten Hyllis. Med seg hadde hun grisen Pey\'j, og begge dukket opp i den ferske teaseren som ikke ga spesielt mye informasjon om hva vi har i vente, verken når det kommer til plattform eller utgivelsestid.

Grafikken har etter alt å dømme fått en solid overhaling. Når vi i teaseren får se den humoristisk ufine Pey\'j dra en flue inn i nesa, er det derfor bare en fryd med medfølgende håp om mer av samme sorten.

Forhåpentlig vil det stadig mer voksne ettermælet etter «Beyond Good & Evil» føre til at oppfølgeren blir en reell høybudsjettsproduksjon, proppfull av de samme godsakene som forgjengeren hadde å by på - til tross for at den ikke tangerte Ubisofts salgsrekorder.

For øvrig bød Ubisoft på begynnelsen av pressesamlingen på smakebiter fra blant annet det kommende «Prince of Persia» og «Far Cry 2» - spill vi kommer tilbake til snart.

Mange har ventet på denne oppfølgeren