Mange mennesker kvier seg for å gå til behandling i arbeidstiden eller midt i en skoledag

Kjøp brødet ditt på Brustadbua! Det finnes viktigere åpningstider å utvide.

Utvidet behandlingstilbud: Mange mennesker vil kunne kombinere behandling og skole/jobb. Mindre fravær gir økt produksjon, og færre som faller ut er selvfølgelig både en samfunnsgevinst og bra for den enkelte, skriver Linda Øye. Foto: Privat.
Utvidet behandlingstilbud: Mange mennesker vil kunne kombinere behandling og skole/jobb. Mindre fravær gir økt produksjon, og færre som faller ut er selvfølgelig både en samfunnsgevinst og bra for den enkelte, skriver Linda Øye. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det pågår en diskusjon om søndagsåpne butikker. Flertallet i befolkningen sier nei, men for politikere virker det som det er gått prestisje i denne saken.

Jeg har et forslag til å flytte fokus og sette inn fleksible åpningstider på et område hvor det vil bety reell hjelp i hverdagen for veldig mange. Frihet til å velge når man skal handle sine matvarer har vært et argument. Det er et dårlig argument, synes jeg. Det er nemlig slik at stengte matvarebutikker er en grunn til underernæring i Norge.

Det finnes underernæring, men løsninger for de som lider av dette ligger ofte i helsetjenesten. Det er bare én ting. Antall fraværsdager kan til og med gå ned dersom vi får fleksible åpningstider i helsetjenesten. Dette påstår jeg fordi:

Jeg vet om mange mennesker som kvier seg for å gå til poliklinisk behandling i arbeidstiden eller midt i en skoledag. Dette gjelder psykisk helse, men også fysioterapi, kiropraktor og fastlege. Ja, jeg vet at vi har legevakt og akuttjenester. Det er ikke kontinuitet, og nettopp kontinuitet er avgjørende for mange for å bli friske.

Vi handler ikke mer om det blir søndagsåpent. Vi får bare enda en ting vi slipper å planlegge. Vi vil handle det samme. Vi vil bare fordele det utover enda en dag. Altså, som vi leser butikkeiere skriver: mindre lønnsomt og høyere matvarepriser for å dekke tapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.