Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mange mil for Emil

I går var det audition på høstens oppsetning av Astrid Lindgren-klassikeren Emil i Lønneberget. Håkon (10) vil reise 20 mil om dagen hvis han får rollen som rakkerungen Emil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håkon Larsen Jahr (10) hadde tatt turen fra Nøtterøy til Oslo og er forberedt på å pendle ti mil hver dag hvis han får rollen.

- Jeg har øvd på en sang. Den er ikke på nynorsk men jeg håper de skjønner den likevel, sier Håkon mens han venter på sin tur i det Norske Teatrets høyborg.

Og rundt svirrer musflettene. For det er flest Idaer som har møtt opp. Håkon er glad for det. Da blir det ikke så stor konkurranse.

Hardkjør

- Det er skuespiller jeg skal bli. Jeg kommer til å gå glipp av mye skole hvis jeg får rollen, men det gjør ikke noe. Det er bedre å lære mye om teater, sier ti-åringen som ellers er med i en amatørteatergruppe.

I neste uke er det klart hvem som får rollen som Emil og Ida. Og det blir hardkjør også for foreldrene til de utvalgte. Fem, seks ganger i uka må barna kjøres fram og tilbake til forestilling i prøveperioden og hele høstsesongen.

Rampete rolle

- Det morsomste med å spille Emil ville være å gjøre alle rampestrekene. Jeg er nemlig ikke særlig rampete i fritida selv, men da kunne jeg ihvertfall vært det på scenen, sier Håkon før han blir geleidet inn i løvens hule.

Og Håkon synger så kraftig han kan, men mannen bak pianoet ber ham gi på enda mer.

EEEEEMIL: Håkon fra Tønsberg synger for å få rollen som Emil.