Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mange reagerer på overraskende vending i NRKs «Side om side»

Marie Blokhus skrevet ut av serien.

VAR UTRO OG FORSVANT: Marie Blokhus, som her bærer Vidar Magnussen, har brått forlatt NRK-suksessen «Side om side». - Vi lot henne være utro med en ungdomskjæreste og forsvinne. Håper at seerne tilgir oss, sier produsent Sigmund Falch. Foto: NRK
VAR UTRO OG FORSVANT: Marie Blokhus, som her bærer Vidar Magnussen, har brått forlatt NRK-suksessen «Side om side». - Vi lot henne være utro med en ungdomskjæreste og forsvinne. Håper at seerne tilgir oss, sier produsent Sigmund Falch. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det ble nok en brå start for mange. Vi har fått en del reaksjoner på at Marie Blokhus plutselig har forlatt «Side om side», sier Sigmund Falch, produsent for NRK-suksessen:

- Ting skjer brått og uventet - sånn er det, både i livet og i tv-verdenen.

Satser på tilgivelse

Lørdag gikk første «Side om side»-episode av sesong 4 av stabelen på NRK1. Det har gått noen måneder siden Maria Lerke (Marie Blokhus) fødte et barn. Men livet med ektemannen Jonas (Vidar Magnussen) har tatt en brå og uventet vending.

- Marie Blokhus måtte skrives ut av serien og vi håper seerne tilgir oss, sier Falch og innrømmer:

Dette kom sikkert brått på seerne, men for oss var det ingen dramatikk. Blokhus, som er fast ansatt på Det Norske Teatret og dessuten jobber mye med film, informerte oss i god tid om at hun ikke ble med oss videre. Vi valgte en løsning i manuset vi mente tjente serien, og dette skjedde i dialog med Blokhus. Dramatiske kast skjer i det virkelige liv, og det skjer også i «Side om side», sier Falch.

Jonas reiser seg

NRK-produsenten håper at tv-seerne bærer over med dem. Hva som skjer med Jonas, når han kommer over sjokket, vil ikke Falch røpe. Men kona og ungen er ute av huset, som gror igjen av pizzaemballasje, tomgods og sure matrester.

- Jonas rister det av seg.

MÅ KRAFSE: Jon Almaas mener «Side om side» gir ham for lite TV-tid. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

- Når man får ting på avstand og blir kvitt kjærlighetssorgen, er det jo ikke unormalt at man ser seg om etter en ny partner. Men det kan godt hende vi kan se mer til av Blokhus i kommende sesonger, sier Falch, som ikke utelukker noe.

Celine til «India»

Det er ikke bare at veggene har ramlet ut av livet til Jonas Kvåle. Det er også skjedd forandringer hjemme hos den tilsynelatende vellykkede familien Kopperud, der Celine har reist til India for «å finne indre ro».

- Charlotte Frogner som spiller Celine, er blitt mor, sier Sigmund Falch.

- Og siden hun var nybakt mor, var hun indisponibel deler av innspillingsperioden og derfor «sendte vi Celine til India» på et selvrealiseringskurs. Også slike ting skjer jo også i virkeligheten, sier Sigmund Falch.

- Vi savne gjengen

- Jeg har kost meg stort med tre sesonger av «Side om side», er veldig takknemlig for å få ha fått jobbe med disse nydelige menneskene, og setter stor pris på den flotte mottagelsen fra publikum - spesielt fra mine medborgere på Tverlandet, uttaler Marie Blokhus til Dagbladet.

Blokhus forteller at hun kommer til å savne «Side om side»-gjengen.

- Døgnet har bare 24 timer og jeg måtte prioritere andre prosjekter. Ingen dramatikk i dette, NRK har visst lenge at i tillegg til min jobb ved Det Norske Teatret, er det også annet som tar tida mi. Men har hørt litt om denne sesongen, og tror seerne kan glede seg, skriver Blokhus i en sms.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!