KOMMENTARER

Fiktive reiseregninger:

Mange reiseregninger små, ble en stor stinkende elv

Men det er faktisk ikke de fiktive reiseregningene som provoserer meg mest. Det er den arrogante bortforklaringen.

På tur: Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) har trolig jukset med reiseregninger. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
På tur: Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) har trolig jukset med reiseregninger. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Hege Haukeland Liadal, har ifølge Aftenposten skrevet reiseregninger for en rekke turer hun aldri har vært på.

Mens hun egentlig har vært på ferie i Østerrike, på hytta, hjemme i Haugesund eller på Beyoncé-konsert i København, har hun fakturert Stortinget for ikke-eksisterende fabrikkbesøk, strandrydding, befaring i lakseelver, møte med kreftforeningen og «næringsmøter.»

For kjøregodtgjørelse, diett, ferjebilletter, og kostgodtgjørelse har det tikket inn noen tusen her og der på Liadals konto. De mange bekker små utgjør til sammen over 60 000 kroner i en stinkende elv av tillitsbrudd og det som unektelig ser ut som juks.

Liadal sier selv at hun har levert inn reiseregningene fordi mange av turene har «stått i kalenderen.» Men innsyn i kalenderen får vi ikke.

Lidal sier at systemet for reiseregninger er komplisert. Tydeligvis så vanskelig og forvirrende at hun har beskrevet, tidvis ganske detaljert, hendelser som aldri har funnet sted. Som møter med fagbevegelsen.

Lidal forklarer Aftenpostens grove avsløringer slik på Facebook: «Jeg har oppdaget feil, og det beklager jeg. Det er jeg lei meg for, og i tråd med at jeg har tatt kontakt med reisekontoret og oppklart der det har oppstått feil, betaler jeg det tilbake. Jeg skal være nøye framover og legger meg helt flat»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer