Mange unge er bekymret for manglende sexerfaring

«I majoritetens bevissthet er analsex fortsatt et symbol for grensesprengende seksualitet, uten at jeg skal lade adjektivet. Men mye tyder på at mange unge sliter med bekymringer om at de ikke er seksuelt erfarne nok. Her speiler de seksuelle angstene kanskje en generell strømning i tida, nemlig at konvensjonsfrihet og kreativitet er nøkler for å oppnå status. Hvis målet er å øke trygghet, syns jeg man skal være mer ydmyk overfor målgruppas egen skepsis til seksuell «innovasjon». Anders Danielsen Lie, lege og sexspaltist i Dagbladet

«Min erfaring er at sex oftest er spennende de første gangene, ganske lenge, men etter hvert dabber det av og blir litt rutinepreget. Og det er på mange måter greit nok, man får barn og må skifte dekk og det er mye som skal gjøres. […] Jeg har aldri fått oppleve gruppesex , selv om jeg har hatt sterke drømmer om det, men de få av vennene mine som har gjort det, sier at det var en rar, nesten litt ekkel opplevelse, noe de ikke ønsker å gjenta.

Mann «Før var sex noe veldig «hemmelig» og forbundet med en slags deilig mystikk. Dette er i ferd med å forsvinne helt, og mye av spenningen kommer nok også gradvis til å forsvinne. Er det noe rart at det blir slik når mediene er fulle av artikler om hvordan vi skal ha best analsex?