Håvard Lilleheie

- Mange var skeptiske til meg

Håvard Lilleheie likte skamløsheten i det omstridte programmet «Manshow». Fascinasjonen for skamløshet var også det som fikk han inn i barne-tv.

BARNEBOK: Håvard Lilleheie er aktuell med barnebok. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BARNEBOK: Håvard Lilleheie er aktuell med barnebok. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2005 ble han tatt for råkjøring og fikk en fengselsdom på 18 dager. Fra 2006 til 2009 ledet Håvard Lilleheie «Manshow» på TV 2 Zebra. Et program som ble kjent for rølpete stil og ble omstridt for sin grove, seksualiserte humor.

Spol et tiår fram i tid, og komikeren som tidligere var kjent for store overskrifter og mannssjåvinisme, har gjort helomvending. I desember er han aktuell med barnesitatboka «Store tanker fra små hoder», han er å se som Daidalos i barne-tv-programmet «Labyrint» på NRK Super, spiller i barnejulefilmen «Brillebjørn feirer jul» og er i år igjen å se som vaktmesteren i NRKs nye klassiker av en barnejulekalender, «Snøfall».

– Ja, hva skjedde med «Manshow»-Håvard? De åra der var litt av ei tid. Det var «the hard years», sier Lilleheie til Dagbladet og ser tankefullt ut av vinduene på Java kafé på St. Hanshaugen i Oslo, ikke langt fra der 47-åringen bor.

– Fengselsdommen kom etter at jeg kjørte altfor for fort på natta i en tunnel. Jeg fikk en tilståelsesdom på 14 dager, og gikk videre. Det var ikke en stor del av livet mitt tidsmessig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer