Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Mange veier fører inn til Bob Dylan og den store sangen

Gisle Selnes med bok som bestilt til Nobelpris-utdelingen.

DET HVITE HUS: For fire år siden fikk Bob Dylan MusiCare-prisen av president Obama. Lørdag får han Nobelprisen i Stockholm. Han kommer ikke selv, men har sendt en tale som skal leses opp av Horace Engdahl.
DET HVITE HUS: For fire år siden fikk Bob Dylan MusiCare-prisen av president Obama. Lørdag får han Nobelprisen i Stockholm. Han kommer ikke selv, men har sendt en tale som skal leses opp av Horace Engdahl. Vis mer

Den britiske poeten T.S. Eliot holdt i 1944 et foredrag kalt «What is a Classic?» for Vergil-selskapet, der han var den første presidenten. Han innleder med å slå fast at Vergil er et såpass sterkt symbol på sentrale, europeiske verdier at eksperter med vidt forskjellig bakgrunn kan finne visdom i hans verk og at innholdet i innsikten vil avhenge av deres spesielle kompetanse og erfaringsbakgrunn.

Slik vil Vergil være omgitt av et «betydningsfullt mangfold» av tolkninger. Men, konkluderer Eliot: «Til sjuende og sist kanskje vi alle sier det samme på forskjellige måter.»

Siden T.S. Eliot er en viktig referanse for professor Gisle Selnes i hans velskrevne og entusiastiske bok om Bob Dylan, «Den store sangen», kan vi jo ta utgangspunkt der. En sammenlikning mellom Eliots «The Waste Land» og sangteksten «Desolation Row» fyller et av kapitlene i den 700 sider lange boka.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?